Schaapscheerdersfeest bij De Wereldboom met Vaderdagtintje

Publicatiedatum: Zondag 05 juni 2016

 
Op zondagmiddag 19 juni worden de schapen van de Wereldboomkudde geschoren en geknipt bij De Schutkooi in Vortum-Mullem (Veerweg 3). Omdat het Vaderdag is, is er naast het scheren, spinnen en knutselen een bijzondere gezinsactiviteit. Jong en oud is welkom van 14.00 tot 17.00 uur.
 
De herders Frank en Willem knippen en scheren een heleboel schapen. Het publiek mag de wei in om er met de neus bovenop te staan. Verder zijn er demonstraties spinnen, waarbij kinderen ook zelf het spinnenwiel mogen proberen. Met behulp van scheerschuim kunnen ze een kaart maken voor papa of opa en in de Schutkooi is ‘snoepwol’ te koop.
 
Bijzondere gezinsactiviteit
Speciaal op Vaderdag: je wilt graag dat je gezin, hoe het ook is samengesteld, een warme thuishaven is; maak samen een wij-horen-bij-elkaar wolschilderij. Haal wol uit de wei en sla met wilgentenen het vuil eruit. Kaard hem met de kaardemolen. Leg daarna van deze ruwe wol de basis van jullie schilderij. Versier hem met gekleurde pluiswol en voorvilt. Daarna... vilten maar! Met al die grote en kleine handen wordt het een prachtig werkstuk. Je vilt er lussen aan en krijgt er een rondhout bij (mag geschilderd worden!) om jullie wolschilderij thuis op te hangen.
 
Toegang en activiteiten zijn gratis, voor het vilten en het maken van de kaarten wordt een kleine onkostenvergoeding gevraagd. Natuurlijk zijn de Wereldboom kinderboeken te koop en is het terras van de Schutkooi open.
Let op: geen PIN aanwezig!
Aanmelden is niet nodig.
Info: www.dewereldboom.nl
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: