Huiskamerproject Vortum-Mullem

Publicatiedatum: Zaterdag 06 augustus 2016

Vanaf oktober heeft Vortum-Mullem elke donderdagochtend van 9.30 tot 11.30 een ‘huiskamer’. Hiermee willen de initiatiefnemers in eerste instantie de leefbaarheid in het dorp voor ouderen vergroten. Maar iedereen die het leuk vindt om contact in een ongedwongen sfeer te hebben, is welkom in de Vortumse huiskamer.

Tijdelijk wordt de huiskamer in de basisschool gehuisvest, later zou deze in de mogelijk te realiseren multifunctionele accommodatie in de kerk kunnen worden ondergebracht.

De huiskamer kan gebruik maken van de faciliteiten van de basisschool en er zijn ook ideeën om gezamenlijke activiteiten te organiseren.

De huiskamer is een initiatief vanuit de dorpsraad. Het burgerinitiatief ‘Huiskamerproject Vortum-Mullem’ ontvangt jaarlijks een bijdrage van de gemeente van € 500 vanuit het leefbaarheidsbudget.

De gemeente stimuleert initiatieven op het gebied van welzijn en leefbaarheid. Hebt u een goed idee hoe wij in Boxmeer de onderlinge band tussen mensen kunnen versterken? Of bijvoorbeeld een plan waardoor mensen langer in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen? Dan kunt u in aanmerking komen voor financiële ondersteuning van de gemeente. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Wmo-beleidsmedewerkers van de afdeling Sociale Zaken, 0485 – 585 911 of via gemeente@boxmeer.nl.

Bron: Gemeente Boxmeer

Bron: Dorpsraad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: