Dorpsraadvergadering 5 september 2016

Publicatiedatum: Maandag 05 september 2016

Dorpsraadvergadering 5 september 2016
 
 
Opening
Peter van Bree opent de vergadering en heet iedereen welkom.
 
 
Notulen
De notulen van 4 juli 2016 worden goedgekeurd.
 
 
Werkgroepen aan het woord
 
MFA
Op 6 september wordt het voorstel (verhoging van het bedrag t.b.v. het MFA) voorgelegd aan B&W. Op 13 oktober is er vervolgens een commissievergadering waarin de aanvraag  besproken en beoordeeld wordt. Vervolgens zal in de raadsvergadering van 20 oktober november/december het definitieve besluit worden genomen. Na positief besluit van de gemeente moet vervolgens de rest van de begroting (subsidie, sponsoring, eigen bijdrage) sluitend worden gemaakt.
 
Buurtpreventie App
De buurpreventie App is een groot succes. We hebben ruim 100 aanmeldingen verdeeld over 3 App-groepen. De gemeente zal op korte termijn de infoborden hierover plaatsen. Aanmelden kan nog altijd bij een van de contactpersonen: Claudia Ebbers, Maarten Ebben of Peter van Bree.
 
Licht op Jong
De werkgroep is klaar met de Woonboom. Vanuit deze Woonboom krijgt elke nieuwe bewoner bij het welkomstpakket een vogelhuisje dat dan opgehangen wordt aan deze Woonboom. Binnenkort vindt de officiële opening ervan plaats tegelijk met de start van het nieuwe seizoen van ‘Ut Benkske’.
 
 
Mededelingen en ingekomen stukken
Tot het eind van het jaar zal de bijeenkomst van de dorpsraad plaatsvinden op de eerste maandag van de maand in het Gemeenschapshuus. Uitzondering is maandag 5 december dan schuiven we op naar maandag 12 december.
 
Vanuit de werkgroep Welkom is een pakketje afgeleverd bij Saskia Broeder en Rob van Hulten.
 
Vanuit de raadscarrousel zal een afvaardiging van het CDA en VDB aansluiten bij onze dorpsraadbijeenkomst van 7 november.
 
Frank v.d. Poel zal vanuit Vortum-Mullem aansluiten bij de klankbordgroep bestemmingsplan buitengebied.
 
De stroomkast moet nog voorzien worden van een slot. Volgens de gemeente zouden deze sloten allemaal aanwezig moeten zijn (maar niet in Vortum-Mullem!). De gemeente zal dit nog regelen. Dit betekent wel dat de sleutel van het slot in beheer is bij de gemeente.
 
De werkgroep ‘vliegtuigcrashes en noodlandingen Wereldoorlog II’ vraagt of er vrijwilligers uit de verschillende dorpen willen aansluiten bij hun werkgroep. Mensen uit Vortum-Mullem die interesse hebben kunnen dit melden bij de dorpsraad.
 
 
Rondvraag de bewoners aan het woord
Maria Ebben vraagt hoe het staat met de ‘nieuwe’ tassen die vanuit de commissie Welkom aangeboden worden met het welkomstpakket voor nieuwe bewoners. Frans Broeder zal dit verder oppakken met Maria.
Herman van Bree meldt dat het weer mogelijk is voor verenigingen om in te schrijven voor de clubkasactie van de Rabobank.
 
Henk Broeren meldt dat het digitaal aanmelden voor de Pubquiz niet soepel verloopt (verkeerde link?). Met name ouderen vinden het lastig om dit digitaal te doen.
 
Koos van Bree merkt op  dat het onkruid bij ‘Ut Benkske’ wel een keer geplukt mag worden.
 
Linda van Raaij meldt dat het huiskamerproject gaat starten op 6 oktober a.s. Iedereen is uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Planning is om 3 november officieel te openen.
 
 
Sluiting
Peter bedankt iedereen en sluit de vergadering. Volgende bijeenkomst is op 3 oktober om 20.30 uur in het Gemeenschapshuus.
 

Bron: Dorpsraad Vortum-Mullem

Geplaatst door: John Ebben

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: