Fietsverlichtingsactie middelbare scholen gemeente Boxmeer en St

Publicatiedatum: Dinsdag 01 november 2016

 
De donkere dagen breken weer aan, dus tijd voor de fietsverlichtingsactie op de middelbare scholen.
Vanochtend  is op Metameer in Boxmeer de fietsverlichting van de derdejaars leerlingen gecontroleerd. Iedereen die de verlichting in orde had kreeg een rolletje pepermunt. Deed het achter- en/of voorlicht het niet dan werd de verlichting ter plekke gemaakt door de fietsenmaker. Ook is de werking van de remmen en de fietsbel gecontroleerd.
Dinsdag worden de fietsen van de leerlingen van PRO college Boxmeer en Metameer Stevensbeek gecontroleerd en vrijdag zijn de fietsen van de derdejaars leerlingen van het Elzendaalcollege aan de beurt.
Als de fiets niet ter plekke gemaakt kan worden, kunnen de leerlingen met een kortingsbon nog tot eind deze week terecht bij onderstaande fietsenzaken.
Doordat de leerlingen een week voor de actie de aankondiging van de actie hadden ontvangen waren er dit jaar veel leerlingen die hun fiets prima in orde hadden.
De ANWB heeft voor alle scholen een fietsverlichtingskist beschikbaar gesteld zodat leerlingen ook na de actie hun verlichting op school kunnen maken.
 
De fietsverlichtingsactie werd georganiseerd door de gemeente Boxmeer en St. Anthonis, politie Brabant-Noord, wijkraad Boxmeer-West en met grote dank aan de fietsenzaken Rob’s Fietsplus, Gérard Kocken, Thijs Hendriks tweewielers, Marc Ermens fietsen en Theo Aben fietsen.
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: