Bereiding maaltijden Tafeltje Dekje

Publicatiedatum: Donderdag 17 november 2016

Bereiding maaltijden Tafeltje Dekje vanaf maandag 28 november door andere leverancier.
Omdat  zorgorganisatie Pantein eind vorig jaar heeft aangekondigd per 1 januari 2017 te gaan stoppen met de bereiding  van maaltijden voor “Tafeltje Dekje “  binnen de vier gemeenten in het Land van Cuijk, hebben de  Stichtingen  Welzijn Ouderen  ( SWO’s)  in deze gemeenten  afgesproken de bereiding van de maaltijden gezamenlijk in eigen beheer  te laten uitvoeren door een particulier bedrijf.  
In goed overleg met Pantein  zal   de maaltijd bereiding voor de gemeente Boxmeer al vanaf maandag 28  november overgaan  naar de fa. Hofmans in Malden.  Dit bedrijf is  gespecialiseerd  in bereiding  van kwalitatief hoogwaardige  maaltijden  voor diverse doeleinden .  De bezorgers van de SWOGB  Boxmeer zullen er voor blijven zorgen dat de maaltijden netjes en op tijd bij de gebruikers worden bezorgd.  Hiermee is het uitgangspunt van de SWOGB gerealiseerd: Dagelijks een verantwoord kwalitatief  goede warme dan wel koelvers maaltijd bezorgen door onze vrijwilligers  voor  een betaalbare prijs.
In tegenstelling tot voorheen zullen de maaltijden niet op porselein  maar in kunststof  wegwerp verpakking geserveerd worden.  Deze verpakking  wordt  volledig  geseald zodat bij het rondbrengen geen product overloopt.  De verpakking is lichter geworden  en het eten blijft beter warm.  De verpakking kan nadien bij het plastic afval wat weer beter is voor het milieu. Ook zullen de gebruikers weer kunnen kiezen uit een breed keuzemenu wat het laatste jaar niet meer mogelijk was.  Niet onbelangrijk  is ook dat we met deze verandering  de prijs aanzienlijk hebben kunnen verlagen tot  € 6,40 voor een 3-gangen menu voor zowel de warme als de koelvers maaltijd. Al met al voor zowel de gebruikers  als voor de bezorgers een flinke vooruitgang.
Met deze overgang is de maaltijdvoorziening voor de senioren binnen deze  vier gemeenten voor de komende jaren weer gegarandeerd en met het dagelijks bezorgen van de warme maaltijden kan de zo belangrijke signaalfunctie voortgezet worden.
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: