Glasvezel binnen handbereik

Publicatiedatum: Zaterdag 25 februari 2017
 
 

Glasvezel voor Land van Cuijk binnen handbereik

Woensdag 22 februari kwamen de Land van Cuijkse gemeenteraden bijeen om de laatste stand van zaken te horen. Wethouder Jilisen liet de toehoorders weten dat LVCNET en de vijf gemeentes goed op weg zijn. ‘Zoals afgesproken met de meeste gemeenteraden werden in december van 2016 netwerkeigenaren uitgenodigd om een glasvezelnetwerk in het Land van Cuijk aan te leggen, met de circa 12.500 abonnee’s als basis. Met één van die eigenaren zijn we nu in gesprek over de uitrol, kosten en planning want we willen graag dat het netwerk eind 2018 klaar is. En dat alle plaatsen inclusief buitengebieden en bedrijventerreinen glasvezel krijgen’, legt Jilisen uit.
 

‘We zijn er bijna’

‘Daarnaast moeten er afspraken met de providers, gemeentes en LVCNET gemaakt worden over de uitvoering van de clubkasactie. Maar ook over het leveren van nieuwe diensten (zorg, veiligheid, wifi) via het netwerk, waarin LVCNET een rol wil spelen. De afdeling Kabels en Leidingen van de gemeentes zoeken samen met deze partij al naar de juiste locaties voor de 16 wijkcentrales die er komen te staan. Een andere afdeling maakt afspraken over het houden van toezicht op de werkzaamheden die circa 1,5 jaar gaan duren. Om die planning te halen wil de partij twee aannemers contracteren’, zegt LVCNET-voorzitter Hugo Bens.
‘We zijn nog in onderhandeling en dus willen we nog niet al teveel naar buiten brengen. Maar we zijn nog nooit zo dicht bij een glasvezelnetwerk voor deze regio geweest als nu’, verzekert Bens. ‘De afspraken moeten nu in contracten vastgelegd worden. We verwachten in april van dit jaar rond te zijn. In juli zal de partij de voorbereidingen voor de aanleg afronden zodat in augustus 2017 gestart kan worden met de aanleg’, aldus Bens.

De presentatie die wethouder Jilisen gaf, kunt u hier downloaden.

 

Bron: Dorpsraad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: