Organisatie Boxmeerse profronde al vroeg op stoom

Publicatiedatum: Maandag 27 februari 2017

 
BOXMEER - De organisatie van de 43ste Daags na de Tour (DndT), die maandag 24 juli wordt gehouden, is al volledig op stoom. Met nog een klein half jaar te gaan staat het programma vast, de bedrijvenronde is al volgeboekt en de invulling van het plein tegenover de EMTÉ-supermarkt langs de Burgemeester Verkuijlstraat is in kannen en kruiken.
 
Tevens is besloten de inrichting van start/finish-locatie op de Spoorstraat te wijzigen. Onder meer de jurybus en tribunes krijgen een andere plaats ten opzichte van vorig jaar. “Er is achter de schermen al veel werk verricht”, zegt DndT-voorzitter Pierre Hermans. “De basis is al in een vroegtijdig stadium gelegd. Daar kunnen we mee vooruit. Een speerpunt is veiligheid. Daar stoppen we veel tijd in, zoals voortdurend overleg voeren met partijen als de gemeente Boxmeer.”
Evenals vorig jaar start Daags na de Tour met een nieuwelingenronde, elite en beloften rijden hun rondjes, evenals de elite-vrouwen en natuurlijk als klapstuk de professionals.
Maar ook in de vrouwenkoers moet het neusje van de zalm, zeker wat betreft de Nederlandse toppers, aan de start staan. De presentatie van de wielertoppers, de zogenaamde meet and greet, krijgt vanaf dit jaar veel ruimere aandacht dan voorgaande jaren. Het publiek kan niet alleen bij start- en finish kennismaken met de renners, op de Burgemeester Verkuijlstraat bij de Rochusrotonde komt een speciaal podium waar ze worden voorgesteld.
De bedrijvenronde is met 27 ploegen al volgeboekt. Daaruit valt af te leiden dat in 2016 de eerste wedstrijd om de Bedrijvenbokaal Industriële Kring goed is ontvangen door de ondernemers. De deelnemers gaan 24 juli met transponders fietsen, zodat de jury veel werk uit handen wordt genomen wat betreft het klasseren van renners.
Omdat de activiteiten op het EMTÉ-plein vorig jaar eveneens succesnummers waren, wordt dit jaar dezelfde formule gehanteerd. Dat betekent dat er weer klimrotsen komen staan, jeugd kan zich  vermaken op elektromotoren en skelters, er is muziek en een consumptiewagen
Programma 43ste Daags na de Tour 24 juli:
12.30 uur: Nieuwelingen 40 km
13.45 uur: Elite en beloften mannen 70 km
15.45 uur: BedrijvenBokaal  20 km
16.30 uur: Meet en Greet en daarna start elite/beloften vrouwen 60 km
18.30 uur: Reclamekaravaan
19.30 uur: Meet en greet met de profs
20.15 uur: Start profs
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: