Subsidie Euregio

Publicatiedatum: Woensdag 08 maart 2017

 
In de gemeente Boxmeer krijgen verschillende projecten dit jaar subsidie  in het kader van ‘People to People’ van de Euregio Rijn-Waal.
 Voor de scholierenuitwisseling met de Gesamtschule Duisburg-Meiderich en Gesamtschule Mittelkreis in Goch in juni,  ontvangt  het Elzendaalcollege € 875.
Stichting Toerisme en Recreatie (STER) wordt voor de organisatie van een openluchtconcert op 17 juni ondersteund met €  1000. Betrokken koren zijn het Boxmeers Vocaal Ensemble en het St. Cyriakus Chor uit Weeze.
De Euregio Rijn-Waal ondersteunt dit soort projecten om de inwoners van de grensregio’s in Duitsland en Nederland meer met elkaar in contact te brengen. Naast de grotere „People to People“-projecten (t/m € 25.000 subsidie) worden er zogenaamde mini-projecten in dit programma met maximaal € 1.000 gesubsidieerd.
Grensoverschrijdende scholierenuitwisselingen, sporttoernooien, muziekevenementen, tentoonstellingen, seniorenuitwisselingen of gezamenlijke activiteiten van bijvoorbeeld politie, brandweer en verenigingen kunnen in aanmerking komen voor deze subsidievormen.
 
Hebt u plannen voor dergelijke activiteiten of wilt u informatie  over ‘People to People’, dan kunt u contact opnemen met Svenja Arntz (Tel. 0049-2821-793012) of Astrid Hubbers (Tel. 0049-2821-793019).
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: