BUSDAGTOCHT WESTHOEK VAN NOORD-BRABANT

Publicatiedatum: Woensdag 26 april 2017
Woensdag 14 juni een busdagtocht naar het Nationaal Vlasserij-Suikermuseum in Klundert.
We vertrekken om 08.00 uur vanaf het Vrijthof.
We rijden rechtstreeks naar de westhoek van Noord-Brabant waar men al eeuwen de grondstoffen voor de productie van vlas, lijnolie, vlas lint, linnen, suikerbieten en suiker verbouwt. Midden in dit gebied, in het vestingstadje Klundert, staat het Nationaal Vlasserij-Suikermuseum. We worden ontvangen met een heerlijk kopje koffie met gebak. Aansluitend leiden deskundige gidsen ons rond door de vlasserij- en suikerexposities. Medewerkers van het museum, die jarenlang in de vlasserij werkten, demonstreren de zware lichamelijke arbeid van het verwerkingsproces van vlasstengel tot vlaslinnen.
 
± 12.00 uur  vertrekken we naar Hilvarenbeek waar we het kermismuseum Soet  & Vermaeck bezoeken.
Bij aankomst is het tijd voor een lunch bestaande uit 2 broodjes, Brabants worstenbroodje en heerlijk krentenbrood.
Daarna volgt er een presentatie/rondleiding. LET OP:  u zit rustig en de rondleiding komt langs. Rustig zittend maken wij een reis door de tijd, even terug naar die goede oude tijd met zijn prettige herinneringen. Daarna kunnen we onder het genot van een drankje luisteren naar de prachtige orgels die dit                                                museum rijk is.
Om ongeveer ± 16.30 uur sluiten we deze interessante  excursie en rijden we naar Het Witte Huis in Zeeland voor het afscheid diner.              
De kosten voor deze busdagtocht is € 62.50 p.p.
U kunt zich aanmelden bij Maria Rouwens, tel. 0478 631919 en betaling van de kosten op rek.no. NL51 RABO 0154 3045 06 tnv KBO Vierlingsbeek/Groeningen met vermelding van “dagreis 14 juni” en het aantal personen.
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: