KBO nieuws

Publicatiedatum: Woensdag 26 april 2017
KBO   NIEUWS
 
Vrijdag 19 mei vieren de leden van de KBO het 60 jarig jubileum dit doen we in besloten kring ,wij als bestuur hebben er voor gekozen om dit op bescheiden voet  te doen .We beginnen met een woord en gebedsdienst gevolgd door koffie en gebak en we worden onderhouden door artiest Rien Vermaire en we sluiten af met een lopend buffet .
Vele verenigingen duiken in de boeken om de geschiedenis van de vereniging te verhalen ik wil dit doen aan de hand van mijn herinneringen .
Volgens mijn oma werd tante Trui, Gertruda Cremers van Bree , door Pastoor Vossen ontboden en gevraagd om een vereniging op te richten voor de bejaarden in ons dorp. Wat ook gebeurde, als jongen zie ik me weer op het jaarlijkse Fancy Fair weekeinde waar de door de leden gebreide sokken , dassen ,vogelhuisjes en wat nog meer door de leden gemaakt waren op een vaste middag te verkopen om de kas te spekken . Het hoogte punt was als de heks geveild werd deze pop wilde iedereen mee naar huis nemen . Ook de kaartmiddag was een groot succes de dames en heren, sommige werden met de taxi gehaald en weer thuis gebracht, de koffie en kopjes werden van huis meegebracht om de kosten laag te houden, dit kaarten heeft nog steeds plaats op de woensdag . Later is men ook gaan kegelen in Vierlingsbeek later werd dit koersballen dat in het Parochiehuis kon deze activiteit is met de tijd mee gegaan er word nu jeu de boules gepeeld .Ook het bewegen heeft een ander jasje gekregen van het sporten in de gymzaal kent men nu het Bewegen voor ouderen en Yoga .In de loop der jaren heeft men ook menig uitstapje gemaakt vele jaren ging men met een volle bus kris kras door het land om te cultuur snuiven en vertier zoeken . De laatste jaren is er toch het een en ander verandert we worden bij gestaan door verschillende vrijwilligers die de ouderen in de watten leggen denk aan eten met ouderen en de huiskamer waar men een ochtend kan keuvelen en de nieuwtjes van het dorp door neemt .
Toen ik gevraagd werd als bestuurslid zeiden velen in mij omgeving wat moet je bij die oudjes maar ik heb mij vanaf de eerste dag nooit jonger of ouder gevoeld het fijne van onze club is dat we proberen het leed en lief met elkaar te delen het voelt als familie . Ik maak mij dan ook geen zorgen over de toekomst van de KBO als wij de ouderen kunnen ondersteunen en wat van hun tijd zinvol kunnen invullen zal onze vereniging over 15 jaar het 75 jarig jubileum vieren .
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: