Lezing en boekpresentatie vliegtuigcrashes WO2 in Boxmeer

Publicatiedatum: Donderdag 27 april 2017
Boxmeer. Het afgelopen anderhalf jaar is een werkgroep ijverig aan het werk gegaan om alle vliegtuigcrashes en noodlandingen tijdens de tweede Wereldoorlog in de huidige gemeente Boxmeer in kaart te brengen. In total zijn er 27 crashes en of noodlandingen onderzocht en Ruud Wildekamp van de werkgroep heeft dit in een 140 pagina dik boek beschreven.

Er wordt een lezing gegeven over het project door Joop Hendrix en aansluitend zal het boek worden gepresenteerd. Joop is een Ex-Luchtmachtpiloot en maakt deel uit van de werkgroep. De werkgroep heeft veel van deze crashes weten te bevestigen. De lezing geeft de deelnemer een goed beeld hoe het onderzoek is uitgevoerd, zowel op de grond als in de archieven.

De lezing alsmede boekpresentatie vindt plaats op maandagavond 22 mei 2017 om 20:00 uur in Hotel Riche aan de Steenstraat in Boxmeer. De avond wordt gepresenteerd door Guido Siebers en Burgemeester Karel van Soest introduceert de lezing. Deze avond is het boek voor € 15 te koop.

 Vanaf 23 mei tot 4 juni 2017 is er een tentoonstelling aan Vrijthof 16 in Vierlingsbeek waar de bezoeker de verschillende gevonden onderdelen van de neergestorte vliegtuigen kan bezichtigen. Meer informatie en verkooplocaties van het boek staat op de site HTTP://luchtoorlog.boxmeer4045.nl

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: