Sociom, Altijd in de buurt

Publicatiedatum: Woensdag 10 mei 2017
Mijn naam is Samantha Regeer en ik ben sociaal werker bij Sociom. Mijn werkzaamheden als sociaal werker zijn gericht op het buurtwerk en vrijwilligers. Graag wil ik jullie via deze weg iets vertellen over onze organisatie.
 
Sociom bevindt zich momenteel in een participatiemaatschappij. Een maatschappij waarin het collectieve weer belangrijk wordt. Waarin wordt verwacht dat mensen betrokken zijn bij elkaar en aandacht hebben voor hun omgeving. Als Sociom zien wij het als onze missie om mensen hierbij te ondersteunen. Daarom maken wij ons sterk voor een prettige leefomgeving. Een omgeving waarin mensen aandacht hebben voor elkaar. Dit doen we door mensen samen te brengen. Wij geloven namelijk dat je samen meer mogelijk kun maken! Daarom zijn wij een organisatie dat samen wil doen, samen wil denken, samen wil beslissen en samen wil werken mét de burgers.
 
We proberen mensen in hun kracht te zetten, talenten te herkennen en deze vervolgens in beweging te brengen. We geven aandacht en advies en bieden ondersteuning bij problemen. We werken resultaatgericht, ondersteunen initiatieven die mensen bij elkaar brengen en we zoeken met elkaar naar verrassende oplossingen. Binnen ons gebiedsteam in Boxmeer kunnen mijn collega’s en ik dit met gepaste expertise doen dankzij de verschillende werkgebieden. Zo vind je binnen ons team maatschappelijk werkers, ouderenwerkers, vluchtelingenwerkers, buurtbemiddelaars, coördinatoren op het gebied van Wonen, Welzijn & Zorg, buurtwerkers, sociaal raadslieden en natuurlijk vrijwilligers.
 
Wij willen niet praten, maar doen! Niet overnemen, maar samenwerken. Je vind ons in het Land van Cuijk, maar ook op andere plaatsen in de Noordelijke Maasvallei en in de gemeente West Maas & Waal. Ook in jouw dorp, buurt of wijk. Daarom is Sociom altijd dichtbij.
 
Heb je een vraag, een goed idee voor jouw wijk, dorp of buurt of heb je ergens anders ondersteuning bij nodig? Je kunt ons altijd mailen en bellen, of neem een kijkje op onze website http://www.sociom.nl/.
ActieradiusNaast mijn werkzaamheden in het buurtwerk ben ik ook coördinator van Actieradius in Boxmeer. Actieradius is hét steunpunt voor vrijwilligerswerk in het Land van Cuijk en is een onderdeel van Sociom. Wij zijn er voor organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk. Actieradius helpt graag met informatie, advies, ondersteuning en bemiddeling. We zijn actief in de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en St. Hubert. In elke gemeente bevindt zich een lokaal vrijwilligerssteunpunt waar u gewoon binnen kunt lopen.
 
De vier steunpunten worden vanuit één centraal punt aangestuurd door medewerkers van Actieradius (Sociom). Deze professionals bieden ook ondersteuning aan organisaties op het brede terrein van vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld bij het opstellen en uitvoeren van een goed vrijwilligersbeleid. Daarnaast organiseren we ook regelmatig workshops en informatiebijeenkomsten. Door het jaar heen worden er verschillende workshops met uiteenlopende thema´s georganiseerd waarvoor u zich kunt inschrijven. Uiteraard kunnen wij ook workshops op vraag verzorgen.
 
Voor vragen kunt u contact met ons opnemen door een mail te sturen naar: info@actieradius.nu of neem een kijkje op onze website http://www.actieradius.nu/
     
   

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: