Schaapscheerdersfeest bij De Wereldboom

Publicatiedatum: Zaterdag 20 mei 2017

 
Op zondagmiddag 28 mei kun je bij De Wereldboom de zomer vieren: de schapen worden geschoren en er zijn allerlei leuke kinderactiviteiten. Bezoekers hoeven zich niet aan te melden en zijn welkom van 14.00 tot 17.00 uur bij de Schutkooi in Vortum-Mullem.
 
De herders Frank en Willem knippen en scheren alle schapen van de Wereldboomkudde. Jong en oud mag er met z'n neus bovenop staan! De lammetjes zijn wel gegroeid, maar je kunt ze nog steeds knuffelen. Ze lopen bij hun mama’s die geschoren worden.
 
Kinderactiviteiten
Kinderen mogen wol bij de herders halen om zelf te kaarden en mee naar huis te nemen. Twee ervaren spinners geven demonstraties met het spinnenwiel. Dat lijkt gemakkelijk... of is het moeilijker dan je denkt? Probeer maar!
Verder kunnen kinderen een zeepje vilten in gekleurde wol, van krantenpapier een kweekbakje maken voor een reuzenzonnebloem en een marshmallow roosteren boven het kampvuur om er een eenpersoons zomertaartje van te maken. In het Avonturenbos en bij de kabelbaan valt er weer volop te spelen en natuurlijk zijn er spannende kinderboeken te koop.
Parkeren en toegang zijn gratis, voor enkele activiteiten wordt een kleine onkostenvergoeding gevraagd. Het terras van de Schutkooi is open.
 
www.dewereldboom.nl
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: