DE KERK VAN VORTUM-MULLEM AAN DE EREDIENST ONTTROKKEN

Publicatiedatum: Vrijdag 02 juni 2017

Zoals eerder gemeld zal de Corneliuskerk van Vortum-Mullem worden omgebouwd tot een Multi Functionele Accommodatie (MFA). Door het teruggelopen kerkbezoek was het aantal kerkvieringen al beperkt tot circa 15 keer per jaar. Het kerkgebouw werd daardoor slecht benut. Het parochiebestuur is verheugd dat de parochie nu het initiatief van de gemeenschap van Vortum-Mullem kan ondersteunen om een nieuwe MFA te realiseren door het kerkgebouw aan de Stichting MFA Knillus te verkopen. De Onze Lieve Vrouwe Parochie kan minimaal vijf jaar lang de gebruikelijke vieringen blijven houden in de nieuwe MFA. Dit zijn de vieringen op de hoogtijdagen (Kerstmis, Pasen, Pinksteren), de afscheidsvieringen van overleden parochianen, huwelijken, Eerste Communievieringen, etc.
Het parochiebestuur is blij met deze oplossing. Het kerkgebouw behoudt zo immers zijn kerkelijke en maatschappelijke functie voor Vortum-Mullem. En door het huren van ruimte in de MFA ten behoeve van de genoemde vieringen levert de parochie een bijdrage aan de exploitatie ervan en blijft ze verbonden met de parochianen van Vortum-Mullem.
Op zaterdagavond 10 juni om 19.00 uur wordt het kerkgebouw tijdens een plechtige eucharistieviering onttrokken aan de eredienst. De zang in deze viering wordt verzorgd door de parochiële koren Basilica en Vivace, aangevuld met zangers en zangeressen uit Vortum-Mullem.
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: