Open dag Dagbesteding Parasol en Ontmoeting in Boxmeer

Publicatiedatum: Woensdag 14 juni 2017
Open dag  - zaterdag 8 juli
Dagbesteding Parasol en Ontmoeting in Boxmeer
Sinds januari 2015 verzorgt de organisatie Stichting Aksent in Boxmeer de dagbesteding Parasol en Ontmoeting.  Beide zijn bedoeld voor merendeels ouderen die nog thuis woonachtig zijn en waarbij een zorgvraag geldt. Deze laatste kan heel breed zijn. Men kan hierbij denken aan mensen die bijvoorbeeld een mentale, psychische en/of lichamelijke beperking hebben. Gedurende de week zijn  structuur en dag-invulling van grote waarde. De geboden sociale contacten zijn hierin van groot belang. Het gedwongen thuis verblijven van veel ouderen belemmert hen in het ervaren van een positief leven. Daarbij ontzorgt dagbesteding mantelzorgers en familie. Om de dagbesteding te kunnen bezoeken kunt u via de Wet Maatschappelijke Zorg (WMO) via de gemeente een indicatie aanvragen.
Op zaterdag 8 juli biedt Aksent u vrijblijvend de gelegenheid om op  locatie “de Parasol” een kijkje te komen nemen. Ook medewerkers van  “de Ontmoeting” zullen hierbij aanwezig zijn en zij kunnen uw vragen beantwoorden.
Het blijkt dat de drempel vaak hoog is om een dagbesteding te bezoeken maar onze ervaring leert dat ouderen heel vaak na enkele weken zeggen : “Had ik dat maar eerder gedaan!”
Afhankelijk  van de nodige zorg kan een persoon dag-invulling krijgen op een van de locaties.
We bieden een ieder de gelegenheid om op locatie “de Parasol” een kijkje te nemen en een praatje te komen maken.
U bent van harte welkom tussen 10.00 en 12.00 uur in Zorgcentrum Symfonie Weijerstaete 1 te Boxmeer. Daar bevindt zich de Parasol.
Het Aksent-team Parasol en Ontmoeting.
Voor informatie kunt u contact opnemen met Aksent;
Tel: 0485-361110
info@aksent.nu
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: