O.N.I. Wint eerste wedstrijd ruim

Publicatiedatum: Zondag 02 juli 2017
Zaterdag 1 juli mocht t Urst van O.N.I. weer de wei in. Dit maal traden zij aan tegen F.B.M.’68 uit Maashees. Een geduchte tegenstander die altijd gevreesd wordt. O.N.I. trad aan met de volgende selectie: Kevin de Bruijn, Stefan Hermans, Jack Hermens, Thomas Rijn, Dave Jacobs, Guido Stevens, Dennis van den Hoven, Joris de Haas, Koen Janssen, Jordi van Kessel, Guus Jacobs, Emiel van Kessel, Jordie Reinders en Joey Jacobs. Helaas kon coach Theo van der Horst niet aanwezig zijn deze zaterdag.

Bij de start van het huidige seizoen presenteerde de club een nieuwe hoofdsponsor: Bedrijvencomplex Van Mullekom. In samenwerking met SCO Diensten hebben zij O.N.I. voorzien van een prachtige nieuw design op de bestaande tenues.
N. Van Mullekom namens de hoofdsponsor: “prachtig dat wij bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van onze jeugd hier in Vortum-Mullem. Door het steunen van zulke lokale partijen willen wij het dorp leefbaar houden voor jong en oud.” Daan Broeder namens SCO Diensten: “vruuger altied veul meters gemakt bij O.N.I., fijn dat we zo ook iets terug kunnen doen vur die mannen.”

Na vele weken trainen mocht t Urst dan eindelijk aantreden en alle spelers waren dan ook erg onder de indruk van het nieuwe tenue. Ook dit jaar waren er weer veel nieuwe debutanten bij het elftal. Jonge talentvolle spelers uit de kweekvijver van Vortum-Mullem zelf.
O.N.I. begon scherp aan de wedstrijd en zette direct druk, ze maakte hun eigen spel en lieten Maashees maar een beetje meerennen. Dit leidde na 10 minuten tot een hoekschop. Aanvoerder Guido Stevens legde deze klaar voor gastspeler Jordi van Kessel die hem hard het doel inkopte.
O.N.I. liet het hier niet bij zitten en bleef vol druk zetten. 5 minuten na het eerste doelpunt gaf wederom Stevens een diepe bal op Joris de Haas die deze beheerst binnen schoot.
Vlak voor rust kwam F.B.M.68 nog wel terug met een van richting veranderd schot, hierdoor was keeper Kevin de Bruijn kansloos.
Na de rust stonden onze mannen goed onder druk, door goed verdedigend werk van Thomas Rijn, Dave Jacobs, Jack Hermens en Stephan Hermans in samenwerking met keeper De Bruijn konden andere Maashese doelpunten voorkomen worden.
10 minuten voor rust gaf Stevens een diepe bal op Jordi van Kessel, hij omspeelde rustig de keeper en schoot de 3-1 binnen.
De scheids vond t ook wel mooi geweest en blies af na twee goede helften.

Aanvoerder Guido Stevens zei na de wedstrijd het volgende: “prachtig dit, als je met zo’n jonge groep zo’n goede pot kan spelen. Dit is pas de tweede keer in de geschiedenis dat we winnen van F.B.M.’68. Ik denk dan ook dat we de weg naar boven zijn in geslagen. Zeker met de nieuwe jonge debutanten die vandaag hun kwaliteit hebben laten zien.”