Sport en cultuur voor kinderen uit armere gezinnen

Publicatiedatum: Dinsdag 11 juli 2017

 
Via Stichting Leergeld Land van Cuijk en Stichting Doejemee kunnen kinderen uit armere gezinnen uit onze gemeente vanaf nu meedoen aan onder andere sportieve en culturele activiteiten.
 
Hiermee wordt de deelname van kinderen aan activiteiten waarvan de ouders het anders niet zouden kunnen betalen bevorderd. Wethouder Willy Hendriks- van Haren: “We vinden het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen. Juist als er weinig geld in een gezin beschikbaar is kan dit  een groot verschil maken voor een kind. Je kunt dan bijvoorbeeld aan zwemles denken, maar ook aan deelname aan een sport- of toneelclub of dat een kind toch mee kan op een schoolreisje waarvoor de eigen bijdrage eigenlijk niet betaald kan worden.
Het geld gaat rechtstreeks naar de zwemles of club, zodat je ook zeker weet dat de kinderen er gebruik van maken. Wij zijn heel blij met de samenwerking met Stichting Leergeld en Stichting Doejemee, waardoor we zeker weten dat de doelgroep goed wordt bereikt”.
 
Het motto van Stichting Leergeld is: alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen. De stichting heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Leergeld biedt de mogelijkheid aan deze kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Ouders van de doelgroep kunnen via de website van Stichting Leergeld Land van Cuijk een aanvraag indienen.
 
Stichting Doejemee bereikt de kinderen uit armere gezinnen met hun reguliere activiteiten. Een belangrijk element is dat de doelgroep onopgemerkt kan participeren. De Stichting heeft veel contact met scholen en met kinderen zelf vanwege hun grote aanbod van sport en spel. Doejemee brengt het aanbod op een “speelse” manier bij de kinderen en geeft hen ook een stem. Zo wordt armoede ook in de klassen bespreekbaar gemaakt.
 
Het college van B&W ziet Stichting Leergeld Land van Cuijk en Stichting Doejemee als waardevolle partners omdat deze een brede doelgroep bereiken mede door de inzet van beide sociale netwerken.
 
Meer informatie is te vinden op www.boxmeer.nl/meedoen. Aanmelden kan via de link op deze pagina.
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: