Concert monumentonthulling Schutskooi 7 oktober

Publicatiedatum: Zondag 01 oktober 2017

De werkgroep Vliegtuigcrashes en Noodlandingen in WOII in de gemeente Boxmeer, sluit haar in 2015 gestarte project, af met de onthulling van het monument ter ere van Flt. Lt. Peter Edward Raw.
De Engelse Peter Edward crashte zijn Hawker Typhoon op 21 maart 1944 in een weide tussen de Maas en de Schutkooi, na een aanval op een boot die afgemeerd lag aan de Afferdense zijde.
 
Naast een aantal hoogwaardigheidsbekleders zullen vele familieleden en bekenden deze plechtigheid bezoeken, waaronder de dochter van Peter Edward Raw, die ten tijde van het ongeval slechts 6 maanden oud was.
 
Fanfare st Cornelius zal voor aanvang van het programma, een aantal nummers spelen, waaronder 633 Squadron en On Wings of Liberty. Ook een aantal nummers van Vera Lynn zullen wij ten gehore brengen. Natuurlijk zullen het Engelse en Nederlands Volkslied klinken.  De ceremonie bevat verder muziek, speeches en voordrachten, bloem/kranslegging en natuurlijk de onthulling van het monument. Ook zal een echte Spitfire, een fly-bye maken.
 
U bent allen van harte welkom op

Zaterdag 7 Oktober vanaf 13.30u bij De Schutkooi te Vortum-Mullem
 

Bij slecht weer zal het programma naar binnen verplaatst worden, wij laten u dit zo spoedig mogelijk weten.
 
https://www.facebook.com/luchtoorlogboxmeer4045/

Bron: Fanfare St. Cornelius

Geplaatst door: Saskia Broeder

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: