PPPPPP van start

Publicatiedatum: Vrijdag 20 oktober 2017
Rustige start van de P.P.P.P.P.P. in Jubileumjaar
(van onze verslaggever)
VORTUM-MULLEM. Gisteravond, traditiegetrouw 3 weken voor het prinsenbal van de Plekkers, werd de 11e editie van de Pakhuus Peeters Prestigieuze Plekkers Prinsen Poule afgetrapt. 11 jaar geleden, toen de mensen nog gewoon rondom de tap konden hangen en de “durloop” naar achter de tap nog vrij was, tenminste als Ab Jansen daar niet stond, is de poule begonnen. Na lang discussiëren wie de nieuwe prins zou worden, besloten een paar jong jongens een poule op te richten. Uiteindelijk won Frans Broeder de het astronomische bedrag van 18 euro.  Het koste hem die avond een dikke 50 euro aangezien hij iets te snel was met het rondje te geven.
Inmiddels is er die 11 jaren veel gebeurd. Sms diensten die app diensten werden, feestavond na afloop, veel list en bedrog, door mensen die niks wisten en 3 daag later als Prins uitkwamen, maar vooral veel lol, bier, hapjes en gevulde eieren.
Gisteravond ging de poule echter rustig van start, de gedachte van de plekkers zitten nog meer bij de bouw van KNILLUS, dan bij de nieuwe prins. Iets waar de PPPPPPcie ook zijn steentje aan wil bijdragen. Naast het poule kun je ook een vrijwillige donatie doen, zodat ook de Pakhuus Peeters Prestigieuze Plekkkers Prinsen Poule een steen van KNILLUS kan kopen. De teller staat na 1 avond al op 2 consumptie muntjes en 35 cent.
De poule echter ging dan wel iets voortvarender van start, maar was nog zeker niet op het hoogtepunt. Om het wat gemakkelijker te maken had de PPPPPPcie alvast 58 potentiële prinsen, met prinsensteek en al op de gevoelige plaat gelegd. Of de prins hier ook bij zit, lijkt vrijwel zeker, maar voor de zekerheid werden toch nog gauw twee eventuele prinsen vastgelegd. Pieter-jan van Mullekom en gast dirigent Hans Tijsen, lieten zicht strikken en staan nu ook vereeuwigd in de lijst van de Pakhuus Peeters Prestigieuze Plekkers Potentiele Prinsen Poule.
De uiteindelijke uitslag was bij het sluiten van de markt als volgt.
3 Ton van Mil
2 Guus van Bree
1 Ernst van de Weijer.
Komende week zullen de eerste aanwijzingen komen en wellicht  zullen dan de eerste verschuivingen gaan plaats vinden.
Wil je meedoen, app dan PRINS AAN + JE EIGEN NAAM  naar 06-23950859, (kost eenmalig 50 cent)  een prins poule kost zoals altijd 1 euro,
 
Wordt vervolgt………

 

Bron: Fanfare St. Cornelius

Geplaatst door: Frans Broeder

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: