Landelijke Opschoondag

Publicatiedatum: Dinsdag 27 februari 2018


Landelijke Opschoondag in in Gemeente Boxmeer

Zaterdag 24 maart 2018 organiseert  Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel samen met de gemeente Boxmeer de Landelijke Opschoondag.
We gaan deze dag voor een Schoon Boxmeer en een Schone Maas*. Helpt u ook mee om Boxmeer zwerfafvalvrij te maken? Een schoon Boxmeer, dat doen we samen!

Samen aan de slag!

Wij willen iedereen van harte uitnodigen om die dag gezamenlijk te starten vanuit het Posthuis in Beugen. Daar wordt u om 9.00 uur ontvangen met een kopje/koffie en iets lekkers. Wethouder Verstraaten zal daar aanwezig zijn om het startschot te geven voor de Landelijke Opschoondag. Na afloop (12.00 à 12.30 uur) zal hier een kop soep met een broodje voor u klaar staan.

Aanmelden

Wilt u 24 maart 2018 ook de handen uit de mouwen steken? Meld u dan aan! Op www.afvalaanbieden.nl/lod vindt u een digitaal aanmeldformulier. Aanmelden kan tot 12 maart.

Voor de logistiek en de catering is het noodzakelijk dat u zich aanmeldt als u naar het Posthuis in Beugen wilt komen. Hiervoor dient u in het opmerkingenveld op het aanmeldformulier aan te geven of u aanwezig zal zijn en met hoeveel personen.

Heeft u zich al digitaal aangemeld? En wilt u ook naar het Posthuis komen? Stuurt u dan een e-mail met uw naam en het aantal personen naar info@afvalaanbieden.nl.

Overige praktische informatie

Wanneer u deelneemt aan de Landelijke Opschoondag dan wordt u voorzien van alle benodigde materialen: veiligheidshesjes, knijpers, handschoenen en afvalzakken. Wij vragen u zorgvuldig om te gaan met de materialen die wij ter beschikking stellen. Alle veiligheidshesjes, knijpers en ongebruikte of schone handschoenen ontvangen wij na de Landelijke Opschoondag graag in goede staat terug.

Netwerk Zwerfafval

Bent u het hele jaar al bezig met het opruimen van zwerfafval? Of bent u na de Landelijke Opschoondag enthousiast geworden? Meld u dan aan als vrijwilliger! U wordt voorzien van de benodigde materialen en we maken afspraken met u over het afvoeren van het ingezamelde zwerfafval. Stuur een e-mail met uw gegevens (naam, adres, telefoonnummer en aantal vrijwilligers) naar info@afvalaanbieden.nl. U kunt ook bellen naar de Afvalinfolijn: (0485) 338 352.

Meer informatie

Voor alle informatie kijkt u op www.afvalaanbieden.nl. Voor vragen kunt u bellen met de Afvalinfolijn (0485) 338 352 of een e-mail sturen naar info@afvalaanbieden.nl.

Schone Maas

De Boxmeerse  Opschoondag wordt gekoppeld aan het uitvoeringsprogramma “Schone Maas” van Rijkswaterstaat. Onder de titel ‘Schone Maas’ werken provincies Noord Brabant en Limburg, Rijkswaterstaat  Zuid-Nederland, verschillende waterschappen, terreinbeheerders, natuurorganisaties, gemeenten, lokale partijen, bedrijven en heel veel verenigingen en vrijwilligers samen. Zij zetten zich in om zwerfafval in en om de Brabantse en Limburgse Maas  op te ruimen. Dit doen zij door mensen bewust te maken van het probleem en opruimacties te organiseren.  Vanuit het posthuis in Beugen zullen een aantal groepen richting de Maas lopen om daar te gaan opschonen.

 

Bron: Dorpsraad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Frans Broeder

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: