Omgaan met Dementie

Publicatiedatum: Dinsdag 20 maart 2018
Persbericht:  Nieuwe cursus in Land van Cuijk!     
 
Omgaan met Dementie
 
Dementie treft niet alleen degenen die er zelf aan lijden, maar ook de mensen in hun naaste omgeving. Zorgen geeft voldoening, maar het betekent vaak ook een belasting. Hoe gaat u om met lastige situaties? Doet u het wel goed? Mist u steun van uw omgeving? Het is niet altijd gemakkelijk en het kan verdriet, boosheid, eenzaamheid, onzekerheid en machteloosheid oproepen.
 
Het Dementie Keten Team Noordelijke Maasvallei en Indigo Brabant starten daarom begin april 2018 in de regio Land van Cuijk de cursus 'omgaan met dementie' voor naasten van mensen met dementie.
 
Tijdens de cursus wordt informatie gegeven over dementie en leert u vaardigheden om beter om te gaan met de problemen die u ervaart. Ook kunt u ervaringen met andere mantelzorgers uitwisselen.
 
Thema’s die aan bod komen tijdens de cursus zijn:
Wat is dementie?
Omgaan met mensen met dementie
Omgaan met probleemgedrag.
Hoe zorg ik dat ik het volhoud?
< >Als er meer zorg nodig is
 
“Ik heb in de cursus praktische handvaten gekregen hoe om te gaan met mijn partner met dementie en kon mijn ervaringen delen met lotgenoten. Ik zit nu beter in mijn vel en ben meer ontspannen.” Ervaring van een deelnemer uit Cuijk.
 
De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van 2 uur en een terugkombijeenkomst. Vooraf aan de cursus vindt een kennismakingsgesprek met de begeleiders plaats. De cursus wordt gegeven door twee ervaren cursusleiders.
De cursus zal plaatsvinden op de dinsdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur in het gemeentehuis van Boxmeer.
Data: 3, 10 en 17 april, 8, 15 en 22 mei 2018.  
 
Aanmeldingen: heeft u interesse in de cursus 'omgaan met dementie'? Of heeft u nog vragen? Neem telefonisch contact met ons op via 0485 – 84 72 50. U kunt vragen naar Marije Hartog. U kunt ook e-mailen op info@ggzlvc.nl t.a.v. Marije Hartog.
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: