Lammetjesdag bij De Wereldboom

Publicatiedatum: Vrijdag 30 maart 2018
Lammetjesdag bij De Wereldboom!
 
Op zondagmiddag 15 april kunnen kinderen weer lammetjes knuffelen bij
De Wereldboom! Ook zijn er avontuurlijke activiteiten, zoals kristalverf maken en cupcake-ijsjes bakken. Het feest begint om 14.00 uur, op het erf van de Schutkooi in Vortum-Mullem. Dan gaan de koeien voor het eerst weer naar buiten!
 
Tot 17.00 uur valt er voor kinderen en hun (groot)ouders van alles te beleven om de lente te vieren: knuffelen met een lammetje op schoot, een vlinder schilderen met zelfgemaakte kristalverf, cupcake-ijsjes bakken, speuren naar dieren met een telescoop (win het kinderboek Beestenboek bij de boer), een houten lammetje zagen en met schapenwol beplakken, een stoeptegel mozaïeken, mee op bijenexcursie, een aardappel poten, spelen in het Avonturenbos en klauteren in de dubbeldeks schapentrailer.
 
Met een kinderboekenschrijver naar de bijen
Bijzonder zijn de mini-excursies naar de bijenkasten in de wei. Deze worden verzorgd door kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans, die ook imker is. In mei verschijnt zijn schitterend geïllustreerde boek Handboek voor bijenfans, waarmee hij zijn fascinatie voor bijen aan kinderen wil overdragen. Gerard vertelt boeiend over de kleine kampioenen van de natuur, die nu weer ontwaken uit hun winterslaap in de kasten.
 
De Schutkooi (Veerweg 3, Vortum-Mullem) is geopend, zodat tussendoor de dorst en lekkere trek gestild kunnen worden.
Aanmelden voor Lammetjesdag is niet nodig. Toegang en parkeren zijn gratis, maar voor enkele activiteiten wordt een kleine onkostenvergoeding van € 2,50 gevraagd. Ook zijn er kinderboeken te koop. Let op: geen PIN aanwezig!
Tip: begin bij de informatiestand.
 
www.dewereldboom.nl
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: