Medicura

Publicatiedatum: Dinsdag 03 april 2018
Na vertrek Welzorg vestigt Medicura zich met medische hulpmiddelen in de regio.

 

Medicura vangt het vertrek van welzorg op door zich te vestigen in de regio met medische hulpmiddelen. De organisatie opent komend half jaar verschillende locaties in Boxmeer, Uden en Oss.

 

Servicepunt en mogelijke Zorgwinkel in Boxmeer

Medicura biedt medische hulpmiddelen aan iedereen met een hulpvraag of beperking. Dick van Aggel, directeur Medicura: ‘We vestigen ons graag in de regio. 6 april openen we alvast een servicepunt in zorgcentrum Symfonie, in het centrum van Boxmeer, een centrale plek met gratis parkeergelegenheid. Dit is handig is voor veel ouderen die gebruik maken van hulpmiddelen. Bij het servicepunt kunnen mensen terecht voor het huren en lenen van hulpmiddelen. Aan het Maasziekenhuis Pantein gaan we veelgebruikte hulpmiddelen leveren voor patiënten die onder behandeling zijn. Ook verkennen we in Boxmeer de mogelijkheid om een zorgwinkel te openen. Bij Zorgwinkels van Medicura kunnen mensen niet alleen hulpmiddelen huren en lenen, maar ook hulpmiddelen kopen.’

 

Goede service

‘Het bieden van een goede service staat bij ons hoog in het vaandel. Mensen die nu al hulpmiddelen willen lenen, huren of kopen, kunnen terecht op de website www.medicura.nl. of bellen naar het servicenummer 088 007 11 00. Met Serviceorganisatie Pantein Extra, die zo’n 20.000 ouderen in regio ondersteunt bij het langer thuis wonen, hebben we een speciale samenwerking. Leden van Pantein Extra krijgen extra voordelen, zoals korting in de Zorgwinkels en servicepunten van Medicura en gratis uitleen van loophulpmiddelen gedurende een bepaalde periode,’ aldus Van Aggel.

 

Over Medicura

Medicura levert al geruime tijd naar tevredenheid hulpmiddelen op diverse plekken in Nederland en is voornamelijk gespecialiseerd in zuiden van het land. Op dit moment heeft Medicura winkels in Boxtel en Den Bosch en een servicepunt in Schijndel. In het voorjaar komt er ook een servicepunt in Uden bij. En 1 juni opent de organisatie een winkel in Oss. De meest actuele informatie over de locaties van Medicura is beschikbaar op www.medicura.nl/uitleen en www.medicura.nl/zorgwinkel. Medicura heeft met alle zorgverzekeraars overeenkomsten afgesloten voor het leveren van uitleenverpleegartikelen. De organisatie ondersteunt ook thuiszorgorganisaties, huisartsen en zorginstellingen met instructies en advies over medische hulpmiddelen.

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: