Programma Daags na de Tour 2018 bekend

Publicatiedatum: Woensdag 11 april 2018

Organisatie Boxmeerse profronde verder op ingeslagen weg
 
BOXMEER - De 44ste Daags na de Tour op maandag 30 juli borduurt voort op de succesvolle uitgave van vorig jaar. Natuurlijk dendert er weer een profpeloton met aansprekende namen van (Tour)renners door de Boxmeerse straten, de vrouwen en de bedrijvenronde krijgen weer een prominente plek in het programma.
 
De meet en greet nieuwe stijl met de profrenners en -rensters samen met het pubiek, zoals dat vorig jaar voor het eerst gestalte kreeg, krijgt eveneens een vervolg. Want de presentatie van de wielrenners op een speciaal podium bij de Rochusrotonde was een enorm succes. Daags na de Tour-voorzitter Pierre Hermans: ”Ongelooflijk hoeveel publiek daar stond. En niet alleen de mannelijke profs, ook de vrouwen kregen heel veel extra belangstelling. De massaal opgekomen media maakten dankbaar gebruik van het extra buitenkansje om de renners te zien en te spreken. Natuurlijk gaan we hiermee door."
De elite-wielrensters rijden dit jaar geen criterium, maar een dernykoers. Dat wil zeggen dat op 30 juli zo'n twaalf rensters en evenzoveel motoren in Boxmeer aan het vertrek staan. "We kunnen in Boxmeer geen vrouwencriterium organiseren als op dezelfde dag ook in Duizel een wielerronde is", legt Daags na de Tour-bestuurder Jan van den Heuvel uit. "Eens in de zoveel jaar komt het voor dat de ronden van Duizel en Boxmeer op dezelfde datum vallen. Omdat Duizel de oudste rechten heeft voor een vrouwenronde, moet Boxmeer het op die dag anders doen. Vandaar de dernykoers. Maar we willen wel de beste wielrensters van Nederland, en dus ook van de wereld, naar Boxmeer halen. Ze domineren op dit moment het mondiale wielrennen op bijna alle fronten."
Rondebaas Hermans streeft er ook dit jaar weer naar, alle Nederlandse renners die aan de Tour de France van dit jaar voor Boxmeer te contracteren. "Dat beleid wordt voortgezet.” Dat geldt ook voor de Bedrijvenbokaal Industriële Kring Land van Cuijk en Maasduinen. Hermans: "De belangstelling van bedrijvenploegen is nu al enorm. Met enkele maatregelen willen we de wedstrijd nog veiliger maken voor de deelnemers. En de rondemissen? Geen seconde aan gedacht om daar niet mee verder te gaan.”
Dit jaar kan de organisatie weer gebruikmaken van sporthal ’t Hoogkoor die vorig jaar op slot was vanwege een ingrijpende renovatie. Renners en halen daar de rugnummers en transponders op en kunnen er tevens gebruikmaken van de kleedruimten en de douches. In 2017 werd uitgeweken naar hotel De Baronie en naar de kleedruimten van voetbalvereniging Olympia’18.
De inrichting van de start- en finishlocatie krijgt dit jaar een nog professionelere uitstraling. De start- en finishboog wordt robuuster, wat meer mogelijkheden biedt voor sponsoren. Ook wordt het waarschijnlijk mogelijk om op de weg reclame-uitingen aan te brengen.
 
PROGRAMMA DAAGS NA DE TOUR MAANDAG 30 juli
13.00 uur: nieuwelingen jongens, 40 kilometer
14.15 uur: junioren/amateurs/sportklasse, 60 kilometer
16.00 uur: bedrijvenronde (funklasse) met als inzet Bedrijvenbokaal Industrlële Kring Land van Cuijk en Maasduinen, 24 kilometer (zowel de individuele prijswinnaars 1 t/m 3 en de eerste drie ploegen worden gehuldigd)
16.45 uur: meet en greet elite-vrouwen op podium bij Rochusrotonde
17.15 uur: dernykoers vrouwen, 40 kilometer
18.30 uur: reclamekaravaan
19.15 uur: meet en greet profrenners op podium bij Rochusrotonde
20.15 uur: profs, 80 kilometer

 
 
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: