Gezocht: maatjes voor bewoners zorgcentra Pantein

Publicatiedatum: Donderdag 24 mei 2018
Gezocht: maatjes voor bewoners zorgcentra Pantein
Diverse bewoners van de zorgcentra van Pantein in de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Gennep, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis zijn op zoek naar een maatje. Iemand die regelmatig samen met hem/haar iets onderneemt. Marieke Nillesen (40) is het maatje van Mia Waltman (82). Zij vertellen graag over hun ervaringen.
Marieke nam zo’n twee jaar geleden contact met een zorgcentrum van Pantein op, omdat zij naast het moederschap ook graag iets voor ouderen wilde doen. Zij werd het maatje van Mia Waltman en bezoekt haar sindsdien iedere woensdagochtend. Marieke Nillesen: “Ons eerste contact vond ik spannend, maar ik kreeg al snel een band met Mia en ben inmiddels nauw betrokken bij haar leven. Ik heb ook regelmatig contact met haar familie.” Thea Vermeulen, de dochter van Mia, is erg blij met de ondersteuning van Marieke. “Vanwege m’n werk kan ik mijn moeder niet iedere dag bezoeken. Het is fijn dat Marieke wekelijks iets leuks met haar doet.”
Marieke en Mia gaan regelmatig samen op pad. Mia vertelt: “We gaan dan winkelen of naar de bakker in het dorp voor koffie met iets lekkers. Dat vind ik hele fijne uitjes, in m’n eentje doe ik dat niet zo snel.” Marieke ondersteunt Mia ook bij het onderhouden van haar contacten. Mia is actief op Facebook en Marieke helpt haar om berichten naar vrienden te sturen. Mia kijkt echt naar de bezoekjes van Marieke uit: “Ik mis haar als ze er niet is.” Ook voor Marieke betekent het contact met Mia veel. “Het heeft me zelfs geïnspireerd om de opleiding begeleider specifieke groep te gaan volgen.”
Aanmelding
Heeft u interesse om een maatje van een bewoner van een zorgcentrum van Pantein te worden? In principe kan iedereen, die zich kan inleven in een ander, maatje worden. Het uitgangspunt is dat beiden plezier aan de activiteiten beleven. De wensen van bewoners variëren; koffie drinken, fietsen op de duofiets, wandelen, spelletjes doen. U kunt aangeven wat u graag doet en hoeveel tijd u hiervoor beschikbaar bent. Zorgcentra Pantein zoekt vervolgens een match met een bewoner die dezelfde behoefte heeft. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op: www.zorgcentrapantein.nl.
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: