Bijen- en vlinderfeest bij De Wereldboom!

Publicatiedatum: Maandag 18 juni 2018
Bijen- en vlinderfeest bij De Wereldboom!
 
Op zondagmiddag 1 juli houdt De Wereldboom een Bijen- en vlinderfeest. Dit doet ze in samenwerking met haar vrijwilligers, Dagbesteding de Schutkooi en enkele imkers van de vereniging in Sambeek. Er is weer veel te beleven voor jong en oud: wie weet bijvoorbeeld hoe honing uit de raten gehaald wordt? Op zondag 1 juli mogen kinderen dat zelf doen!
 
Sinds kort is de Schutkooi (Veerweg 3, Vortum-Mullem) de eerste vlinderboerderij van Nederland. Boer Eric Lamers richt zijn landbouwactiviteiten zo in, dat vlinders en bijen volop onbespoten nectar kunnen vinden op het erf en in en rond de weilanden van de Maasheggen. De Vlinderstichting juicht zijn initiatief toe en ondersteunt hem met raad en daad. Ook staan er op zijn grond vier bijenkasten, met dank aan de Dagbesteding, en wordt er op het Bijen- en vlinderfeest samen met de bezoekers een groot bijenhotel gebouwd voor solitaire bijen. Alles om het de kleinste – zoemende en fladderende – gasten van de Schutkooi naar de zin te maken.

Avontuurlijke activiteiten
Van 14.00 tot 17.00 uur is er voor kinderen, hun ouders en grootouders van alles te beleven: honing slingeren, vlindercake maken, waskaarsen rollen, verschillende soorten honing proeven, bouwen aan het bijenhotel, een vlinderspeurtocht lopen en een bijenfilm zien. En wie kan in de krioelende massa in de toonkast de koningin van alle bijen ontdekken?
Natuurlijk is het nieuwe, prachtige bijenboek van Gerard Sonnemans te koop: Handboek voor bijenfans.
 
De Schutkooi is geopend, zodat tussendoor de dorst en lekkere trek gestild kunnen worden.
Aanmelden voor het Bijen- en vlinderfeest is niet nodig. Toegang en parkeren zijn gratis, maar voor enkele activiteiten wordt een kleine onkostenvergoeding van € 2,50 gevraagd. Naast het Handboek voor bijenfans zijn er kinderboeken te koop.
Let op: geen PIN aanwezig!
Tip: begin bij de informatiestand.
 
www.dewereldboom.nl
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: