Concertreis Fanfare st Cornelius 06 t/m 08 Juli 2018

Publicatiedatum: Dinsdag 10 juli 2018


Afgelopen weekend heeft fanfare st Cornelius samen met de slagwerkgroep een prachtige concertreis gemaakt naar het Duitse plaatsje Meppen. Om 12.30uur vertrok de bus in Vortum-Mullem en werden we uitgezwaaid door de vele belangstellende. 3 uur later kwamen we al in Meppen aan alwaar we ons instaleerde in de Jeugdherberg. Kamers werden bekenen en bedden opgemaakt. Hierna vlug terug de bus in om richting onze eerste concertlocatie te vertrekken. Dit was midden in Meppen. Terwijl het zonnetje onderging, de terrasjes volliepen speelde wij onze eerste noten afgewisseld door de ritmische hoogstandjes van de slagwerkgroep. Na dit concert werd ook door de leden van de fanfare gebruik gemaakt van een omliggend terras. De avond viel en langzaamaan maakte iedereen de korte wandeltocht terug naar de jeugdherberg.

Zaterdagochtend mocht iedereen fris en fruitig gebruik maken van een lekker ontbijtje. Waarnaar we met de bus richten Papenburg vertrokken. Onze concertlocatie van dag 2. In de ochtend gespeeld voor een goed gevuld terras waar het zonnetje al lekker begon te schijnen. Na de lunch nogmaals gespeeld bij een nabijgelegen kerk. Waar spontaan een serenade gegeven werd aan een zojuist getrouwd stelletje. Deze beloonde onze serenade met hun aller eerste dans als man en vrouw. Na dit concert weer met de bus terug naar Meppen en de jeugdherberg.

Ook op zondagochtend zat iedereen weer fris en fruitig aan het ontbijt. Deze dag stond alweer ons laatste concert op het programma. Hiervoor hoefden we niet eerst de bus in, want de locatie bevond zich op het terrein van de jeugdherberg. Aan de achterkant was namelijk een terrasje gelegen waar veel duitsers op zondagochtend een ontbijtje nuttigde. Hierdoor was er weer een verrassend publiek toegestroomd tijdens het concert.

Na dit concert weer terug de bus in richting Vortum-Mullem. Waar we heerlijk ontvangen werden door belangstellende en een barbecue vol hamburgers. Kortom een heerlijk welkom en een mooie manier om samen het weekend af te sluiten. 

Inmiddels staan de foto's van het weekend in het fotoalbum. 

Bron: Fanfare St. Cornelius

Geplaatst door: Saskia Broeder

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: