Daags na de tour

Publicatiedatum: Maandag 23 juli 2018
Adrie van der Poel lost startschot, Boxmeer wil ook zoon Mathieu
 
BOXMEER - De profs bij Daags na de Tour worden maandag 30 juli weggeschoten door Adrie van der Poel. De 59-jarige West-Brabander was 19 jaar beroepsrenner en won in 1987 en 1990 de Boxmeerse profronde.
 
Adrie van der Poel is eveneens bekend als vader van Mathieu van der Poel, het Nederlandse supertalent dat in de winter vrijwel alle veldritten won waaraan hij meedeed. Tevens werd de 23-jarige Van der Poel op 1 juli Nederlands Kampioen op de weg bij de profs door als een duveltje uit een doosje de rest in een machtige eindspurt de hielen te laten zien. 
Daags na de Tour wil de zoon van de startschotlosser graag maandag 30 juli in zijn kampioenstrui aan de start hebben staan. “Mathieu van der Poel staat in elk geval vet onderstreept op ons lijstje”, zegt Daags na de Tour-voorzitter Pierre Hermans. “Eind deze week geven we duidelijkheid.”
Adrie van der Poel pakte bij het veldrijden één wereldtitel, zoon Mathieu won het WK in 2015 in het Tsjechische Tabor en was daarmee de jongste winnaar ooit. Van der Poel senior bouwde een imposante carrière op met onder meer zes klassiekeroverwinningen (waaronder de Ronde van Vlaanderen) en hij won twee Touretappes. De fietsgenen heeft Mathieu van der Poel niet alleen van zijn vader. Zijn moeder is de dochter van de Franse wielerheld Raymond Poulidor.
 
Foto: Adrie van der Poel

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: