Actiedag ‘niet VERKEERd’ op 21 september: doe mee, beleef en be

Publicatiedatum: Vrijdag 31 augustus 2018
Actiedag ‘niet VERKEERd’ op 21 september: doe mee, beleef en be safe!
Maak een ritje in een politieauto, ervaar door virtual reality hoe het is om met alcohol op achter het stuur te zitten en leer alles over e-bikes. En nog veel meer! Kom op 21 september vanaf 14.00 uur naar de Sportlaan in Cuijk voor deze spraakmakende dag over verkeersveiligheid. De dag wordt georganiseerd door de vijf gemeenten uit het Land van Cuijk. Mill en Sint Hubert, Grave, Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis gaan voor NUL verkeersdoden! Iedereen is welkom.
 
Ervaar het zelf!
Een goede manier om je bewust te worden van je gedrag in het verkeer doe je door het te ervaren. Tijdens de actiedag ‘niet VERKEERd’ op vrijdag 21 september 2018 kun je daarom allerlei verkeerssituaties beleven. Stap bijvoorbeeld in de auto op het parcours van Trials en ervaar hoe gevaarlijk het is om te appen achter het stuur. Of verbaas jezelf over de afstand die een remmende auto aflegt tijdens een spectaculaire remwegdemonstratie van VVN. Hoe staat het met jouw zicht en gehoor? Laat het testen! Twijfel je over de aanschaf van een scootmobiel? Rijd eens een rondje op het speciale scootmobielparcours. Of bezoek één van de informatiekraampjes en leer meer over e-bikes, verkeersregels en de invloed van alcohol, drugs en medicijnen in het verkeer. Ga jij liever voor de grote uitdagingen? Neem dan plaats achter het stuur van een vrachtwagen en ervaar waar de dode hoek nou echt zit. Of stap in bij een politieauto en maak een ritje onder begeleiding van een politie instructeur. Ook de brandweer en de ambulancedienst is deze dag aanwezig en geeft demonstraties. Het hele programma van deze dag is te vinden op www.cuijk.nl/nietverkeerd.
 
Verloting Trialsbonnen
Gedurende deze dag worden drie Trials-bonnen verloot. Bij elke activiteit krijg je na deelname een lot waarmee je kans maakt op een spectaculaire Trialsdag. Bij Trials leer je hoe je een auto beter onder controle kunt houden door onder andere het ervaren van slippen en in de berm raken en ontdek hoe vrachtwagenchauffeurs het verkeer ervaren door zelf in een vrachtauto te rijden. Kijk voor meer informatie op www.trials.nl.
 
Neem je rijbewijs mee
Iedereen is welkom op 21 september van 14.00 tot 20.00 uur aan de Sportlaan in Cuijk. Alle activiteiten zijn gratis. Als je mee wilt doen aan activiteiten waarbij je zelf mag rijden, neem dan je rijbewijs mee.
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: