Vortum-Mullem niet gekozen voor proeftuin aardgasvrij

Publicatiedatum: Vrijdag 28 september 2018
Vortum-Mullem niet gekozen voor proeftuin aardgasvrij
 
Vortum-Mullem is niet gekozen als  deelnemer  aan de proef aardgasvrije wijken van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Het ministerie kreeg 75 aanmeldingen en 27 werden hieruit geselecteerd. En argument is de keuze voor voldoende geografische spreiding. Er waren 9 aanmeldingen uit Noord-Brabant, daarvan zijn er 3 gekozen.
Wethouder Duurzaamheid Bouke de Bruin: “Heel jammer, we hadden er met z’n allen echt zin in. Het was geweldig geweest om meteen al op zo’n constructieve manier met duurzaamheid aan de slag te kunnen. Alleen al vanwege het enthousiasme in Vortum-Mullem voor dit project, was het een opsteker geweest. Maar we gaan gewoon door, we zijn al weer op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Als inwoners ideeën hebben, horen we deze natuurlijk graag”.
 
De gemeente Boxmeer wil in 2045 energieneutraal zijn. Een grote ambitie waar nog veel werk voor verzet moet worden. Deze subsidietoekenning had daar een bijdrage aan kunnen leveren.  Er worden echter ook heel veel andere mogelijkheden onderzocht, zoals onder andere zonnepanelen, zonneweides, windmolens, waterenergie en het aanbieden van een duurzaamheidslening.
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: