Daverend succes Concert Concours Fanfare st Cornelius

Publicatiedatum: Zondag 25 november 2018

 


Na maanden van voorbereiding en een laatste week met maar liefst 5! repetities op 4 verschillende locaties was het vandaag, 25 november, dan eindelijk zo ver. Om 09.30u vertrok de bus volgepakt met muzikanten en supporters van Fanfare st Cornelius richting Veldhoven. Om daar deel te nemen aan het Concert Concours van de Brabantse Bond voor Muziekverenigingen. Vol goede moed en vol van vertrouwen gingen alle muzikanten op pad. Eenmaal in Veldhoven aangekomen mocht er na het nuttigen van een kop koffie of thee begonnen worden met inspelen. Dirigent Bart Deckers sprak nogmaals alle vertrouwen uit die hij had in het korps. Alle muzikanten beheersen de muziek en moeten vooral genieten!

Om 12.20u was het de beurt  aan fanfare st Cornelius om het podium van schouwburg de Schalm te betreden en zijn klanken ten gehoren te brengen aan alle supporters en aan de 3 koppige jury die van bovenaf alles beluisterden. De 3 werken, te weten Acclamation, De Kwelgeest en Absalon, kende alle muzikanten tot in de puntjes en dat was ook te horen. Vanaf de 1e tel tot de laatste maat klonk het zelfverzekerd. En dat was te zien aan een meer dan tevreden dirigent.

Na afloop heerste er een zeer voldaan gevoel onder de muzikanten het was alleen nog wachten op de uitslag. Deze kwam om 14.15u. De zaal in de Schalm was inmiddels volgepakt, allen in spanning van de uitslag. Want ook al werd er vol zelfvertrouwen gespeeld en had iedereen een voldaan gevoel, de uitslag blijft spannend. Maar al snel kwamen de verlossende punten: 1e onderdeel 88 punten 2e onderdeel 87 punten wat een gemiddelde van 87,5 punten geeft. Hiermee heeft fanfare st Cornelius een zeer mooi 1e prijs gekregen met promotie naar de 3e divisie. Een prachtige beloning voor het harde werken van de afgelopen maanden. Natuurlijk werd dit luidruchtig gevierd in de bus terug naar Vortum-Mullem en met een mooie feestavond in Knillus.

 

Hieronder 3 maal een link naar Youtube hier kunt u de uitgevoerde werken beluisteren. 
Acclamation
D
e Kwelgeest
Absalon

Bron: Fanfare St. Cornelius

Geplaatst door: Saskia Broeder

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: