Landelijke opschoondag

Publicatiedatum: Woensdag 13 februari 2019
Landelijke Opschoondag: Doe je mee zaterdag 23 maart?!
 
In een schone buurt voel je je veiliger, spelen kinderen fijner en woon je prettiger!
Help je ook mee je buurt schoon te maken?! Zaterdag 23 maart is het Landelijke Opschoondag. In heel Nederland komen deze dag buren, verenigingen en sportclubs samen in actie voor een schonere buurt. Zo werken ze aan meer bewustzijn rondom zwerfafval. De dag draagt daarnaast bij aan meer verbondenheid en is vaak hartstikke gezellig. Daarom zet ook het Land van Cuijk en Boekel weer in op een succesvolle opschoondag.
 
Eén buurt, één missie
Het thema van de Landelijke Opschoondag is dit jaar ‘Eén buurt, één missie’. Zoveel mogelijk samenwerking tussen bedrijven, buurtbewoners, lokale buurtverenigingen en sportclubs is hierbij het doel. Want alleen samen maken we de Landelijke Opschoondag tot een feestelijke dag én tot een groot, schoon succes.
 
Opschoondagen voor scholen: 26 en 28 maart
Met de klas of de hele school meedoen aan de Landelijke Opschoondag kan ook! Hiervoor hebben we twee doordeweekse dagen geprikt. Je kunt op dinsdag 26 maart en/of op donderdag 28 maart meedoen.
 
Samen aan de slag in Boxmeer
Samen is veel leuker dan alleen! Daarom organiseert de gemeente Boxmeer een gezamenlijke opschoonactie vanaf Het Veerhuis in Oeffelt. Ze starten om 9.00 uur met een kopje koffie. Dan samen opschonen. Om 12.00 uur sluiten ze af met een heerlijke lunch.
 
Je krijgt opschoonmaterialen!
Als je je hebt aangemeld, krijg je van ons veiligheidshesjes, werkhandschoenen, zwerfafvalzakken en natuurlijk afvalknijpers. Zo kan je veilig aan de slag!
 
Doe je mee?
Meedoen aan de Landelijke Opschoondag is heel eenvoudig. Meld je aan via www.afvalaanbieden.nl/lod. Dat kan tot 10 maart! Ook als je mee wilt doen aan de gezamenlijke actie in Boekel meld je je aan.
 
Extra stimulans nodig?
Als vereniging krijg je een kleine vergoeding als je meedoet aan de Landelijke Opschoondag! Deze is bedoeld voor de clubkas. Alle kinderen die meedoen, krijgen een cadeautje!
 
Voor meer informatie
Wil je meer weten over de Landelijke Opschoondag of de Opschoondagen voor scholen? Of je direct aanmelden? Surf dan naar www.afvalaanbieden.nl/lod

Bekijk onze website:                     www.afvalaanbieden.nl
Download onze AfvalApp:          www.deafvalapp.nl
Stuur ons een e-mail:                   info@afvalaanbieden.nl
Volg ons op Twitter:                      www.twitter.com/BCA_LvCB
Bel onze Afvalinfolijn:                 (0485) 338 352
 
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: