Lammetjesdag bij de Wereldboom

Publicatiedatum: Dinsdag 09 april 2019
Tweede Paasdag: Lammetjesdag bij De Wereldboom!
 
Op Tweede Paasdag, maandagmiddag 22 april kunnen kinderen weer lammetjes knuffelen bij De Wereldboom! Ook zijn er avontuurlijke activiteiten, zoals een mini-safari met vergrootglas en cupcake-lammetjes maken. Het feest begint om 14.00 uur op het erf van de Schutkooi in Vortum-Mullem, met de opening van de nieuwe Vlinderroute.
 
Tot 17.00 uur valt er voor kinderen en hun (groot)ouders van alles te beleven om het nieuwe leven te vieren: knuffelen met een lammetje op schoot, op mini-safari met een vergrootglas (het vergrootglas mag je houden!), cupcake-lammetjes maken, op vlinderspeurtocht (win het kinderboek Zeg kleine vlinder…), een lente-raamhanger timmeren en versieren, een bloemenzaadzakje maken en vullen, je laten schminken als vlinder, op bezoek bij de houtsnijder, een vlinderfilm kijken en spelen in het Avonturenbos.
 
Nieuwe vlinderroute
In samenwerking met de Vlinderstichting is ruim rondom het erf van de Schutkooi een vlinderroute gerealiseerd. Deze is bedoeld voor iedereen die graag geniet van vlinders, maar zal ook worden gebruikt door Dagbesteding de Schutkooi om regelmatig vlinders te inventariseren. De gegevens die dat oplevert zullen worden gebruikt voor onderzoek en het verder ontwikkelen van natuurinclusieve landbouwmethoden. Op de korte wandeltocht (1,5 km) door de prachtige Maasheggen staan twintig paneeltjes vol informatie in woord en beeld.
Met de opening van deze route wordt om 14.00 uur Lammetjesdag afgetrapt.
 
De Schutkooi (Veerweg 3, Vortum-Mullem) is geopend, zodat tussendoor de dorst en lekkere trek gestild kunnen worden.
Aanmelden voor Lammetjesdag is niet nodig. Toegang en parkeren zijn gratis, maar voor enkele activiteiten wordt een kleine onkostenvergoeding van € 2,50 gevraagd. Ook zijn er kinderboeken te koop. Let op: geen PIN aanwezig!
Tip: begin bij de informatiestand.
 
www.dewereldboom.nl
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: