Vakantie in aantocht

Publicatiedatum: Zaterdag 08 juni 2019
De zomervakantie komt al met rasse schreden dichterbij, echter voor het zover is hebben wij nog een aantal concerten voor de boeg. Dit gaan wij doen onderleiding van onze nieuwe dirigent Henk Houben.

Henk Houben werd in 1960 in Obbicht geboren. Hij komt uit een muzikaal gezin met vier kinderen. De hele familie speelde in het plaatselijk harmonieorkest. Het kon dan ook niet uitblijven dat Henk lid werd van de harmonie. In eerste instantie speelde Henk op klarinet echter later is hij overgestapt naar de bariton/tuba. Henk is getrouwd met Carla en zij wonen sinds 1995 in Roermond. Zij hebben geen kinderen, maar wel een hond (een Canadese Witte Herder). Naast de muziek heeft Henk weinig tijd voor hobby’s. Hij is een grote voetbal- en wielerfan, maar zijn grootste passie zijn de oldtimer brommers waar hij graag aan mag sleutelen, maar nog liever op rondtoert.

Ons eerste concert voor de vakantie vind morgen al plaats. Dan gaan we namelijk naar het kerkplein in Maashees, Fanfare st Cecilia uit Maashees bestaat dit jaar 100 jaar en dat mag gevierd worden.  Morgen is daar een dorpsbrunch waar wij, net als een aantal andere bevriende korpsen, zullen optreden. Onder leiding van onze nieuwe dirigent Henk Houben zullen we daar een mooi concertje neerzetten  met o.a. Ruby Tuesday, Mac Arthur Park, West Side Story, en met een sax solo in Sax in The City, zullen alle saxen de revue passeren. Aanvang rond de klok van 14.00u

Op 30 Juni zullen wij om 13.30 afreizen met de welbekende HaHeBo Bus naar het Limburgse Boukoul. Om daar in de tuin van oud dirigent Bart Dekkers een tuinconcert te geven. Samen met Henk hebben wij natuurlijk extra hard gerepeteerd om hier zo goed mogelijk voor de dag te komen. Natuurlijk zal er na afloop het nodige gegeten en gedronken worden. Trouwens wist u al dat Bart en Rikki een dochtertje erbij hebben, Hannah is haar naam. Proficiat Bart en Rikki!

4 Juli is dan het afsluitende Vakantie concert wat wij samen met opleidingsorkest en blokfluiters zullen geven. Op deze avond kunt u allen kennis maken met Henk Houben, want dit zal zijn eerste thuisconcert zijn. Tevens zullen dan alle diploma’s uitgereikt worden aan de geslaagden. Bij mooi weer zal dit te doen zijn op het Knillusplein. Over de invulling van deze avond zullen wij u ter zijnertijd nog inlichten. Wij hopen u op een van deze concerten te zien.

 

Bron: Fanfare St. Cornelius

Geplaatst door: Saskia Broeder

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: