Eerbetoon (vlooientheater) Henry Dillen

Publicatiedatum: Vrijdag 07 februari 2020
Eerbetoon (vlooientheater) Henry Dillen

Zo'n anderhalf jaar geleden hebben wij uit handen van zijn dochters een prachtige litho in ontvangst mogen nemen van het vlooientheater van Henry Dillen uit Orthen.

Henry reisde, naast enkele andere kijk- en vermaakzaken, met zijn vlooiencircus tot begin jaren 70. Hij moest noodgedwongen stoppen omdat er, als gevolg van de toenemende hygiëne, bestrijdingsmiddelen e.d., geen mensenvlooien meer te krijgen waren. Zijn optreden op TV in de Vuist Weg van Willem Duijs in 1974, was een van zijn laatste voorstellingen met zijn kleine theater. Henri is in 2005 gestorven.

Tijdens het bezoek van de dames werd afgesproken dat we een hoekje voor hem zouden inrichten met een memory bord dat door al zijn nazaten getekend zou moeten gaan worden

Afgelopen zondag was het dan zo ver. De vrouw van Henri, Dora was hier met haar 3 dochters, 7 kleinkinderen en zelfs 2 achterkleinkinderen om het bord van manlief, vader en opa te tekenen. Het werd een prachtige en vooral gezellige middag en het bord hangt inmiddels op een mooi plekje.

Piet en Elly Winkelmolen
Speelgoed en Kermismuseum
Vortum-Mullem











 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: