swogb

Publicatiedatum: Zaterdag 14 maart 2020
In 2019 heeft een delegatie van het bestuur van de SWOGB alle kerkdorpen bezocht. In een overleg met de dorpsraad - Zonnebloem/Zonnegroet - KBO/KOV en vrijwilligers van project zorg en welzijn is informatie uitgewisseld. In de meeste dorpen werd hier positief op teruggekeken en was men verbaasd over de activiteiten die SWOGB, door goede samenwerking, allemaal organiseert.

Een belangrijk item was de PR: hoe kunnen we senioren bereiken en hoe worden zij goed geïnformeerd?

Niet in alle dorpen komt de regionale krant en in sommige dorpen moet men geabonneerd zijn om de dorpskrant te ontvangen. Daarom willen we u vragen mee te denken en mee te werken aan het goed informeren van senioren.

Onze vraag is, willen jullie in de dorpskranten en dorpswebsite de info over activiteiten, diensten en cursussen plaatsen? Meestal zijn het activiteiten die i.s.m. de KBO/KOV worden georganiseerd. Het is belangrijk dat alle senioren zich aangesproken voelen en niet alleen de leden van de KBO/KOV.

In sommige kerkdorpen staan bijvoorbeeld de telefoonnummers van de hulpdienst in de dorpskrant. Daarnaast stuurt de PR commissie van de SWOGB vanaf 2020 meer artikelen naar de dorpsbladen/krantjes. Deze worden ook geplaatst. Ook de KBO/KOV plaatsen artikelen die de PR toestuurt. Hiervoor onze hartelijke dank. Hierdoor worden senioren beter geïnformeerd

Op dit moment hebben we, vanuit de PR commissie, geen direct contact met de Zonnebloem/Zonnegroet en de dorpsraden. Toch is het belangrijk om t.a.v. informatie voor senioren gezamenlijk op te trekken.

Daarom onze vraag: willen jullie artikeltjes/informatie die we naar jullie sturen op jullie dorpswebsite én dorpskrant plaatsen? Hebben jullie vragen en andere ideeën hierover, dan horen we dat graag.

Namens de PR commissie hartelijk dank,

Martien van de Weem, Karina Janssen en Jeanne van Vught

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: