Update Corona Gemeente

Publicatiedatum: Woensdag 27 mei 2020
Beste wijk- en dorpsraden,
 
Hierbij informatie rondom het coronavirus van deze week vanuit de gemeente (en/of Rijksoverheid) ten behoeve van jullie als wijk- of dorpsraad en/of jullie inwoners. Ik heb de laatste berichten eruit gepikt, maar kijk vooral regelmatig op https://www.boxmeer.nl/inwoners/coronavirus_42608/. Ook heb ik informatie vanuit Sociom toegevoegd.
 
Deze week is de update eerder vanwege onderstaande activiteit die ik via Sociom heb ontvangen en die ik nog onder jullie aandacht wil brengen.
LSA, platform voor bewonersinitiatieven, organiseert morgenavond donderdag 28 mei 19.30 – 21.00 uur de gratis online bijeenkomst “Buurthuizen coronaproof maken”. Het  is wat kort dag, maar hopelijk kunnen jullie nog deelnemen. Vooraf aanmelden, verdere info hieronder.
 
Informatie coronavirus
 
Nieuwe noodverordening
De Veiligheidsregio komt a.s. vrijdag 28 mei met de nieuwe noodverordening betreffende de maatregelen die 1 juni ingaan. De gemeente Boxmeer zal deze noodverordening volgen. Wanneer de noodverordening online staat is nog niet bekend. Kijk regelmatig op https://www.vrbn.nl/update-coronavirus/.
 
Informatie vanuit Sociom
 
Informatie buurthuizen en ontmoetingsplekkenVanaf 1 juni 2020 mogen buurthuizen en ontmoetingsplekken de deuren weer openen voor 30 mensen. Afhankelijk van hoe goed het virus onder controle is, mogen vanaf 1 juli nog meer mensen naar een ontmoetingsplek komen. Natuurlijk zijn de maatregelen onder voorbehoud: het kan zijn dat richtlijnen van RIVM en de overheid nog wijzigen of worden terug gedraaid.
Het heropenen roept regelmatig wat vragen op. Daarom heeft het LSA een overzichtelijk invulprotocol gemaakt. Dit laat zien waar je aan moet denken en waar je een beslissing over moet nemen als je veilig open wilt gaan. Het invulprotocol is te vinden via deze link: https://www.lsabewoners.nl/download-invulprotocol-buurthuizen-ontmoetingsplekken/.
Daarnaast organiseert het LSA op donderdag 28 mei van 19.30 tot 21.00 uur een gratis online bijeenkomst ‘Buurthuizen coronaproof open’. Ze hebben drie experts uitgenodigd op het gebied van horeca, gezondheid en inrichting. Zij delen graag hun kennis en kunnen dringende vragen beantwoorden. Aanmelden kan via: https://www.lsabewoners.nl/event/buurthuizen-open-hoe-coronaproof/.
 
Overzicht lokale en landelijke initiatieven voor coronahulp in de gemeente BoxmeerDit is een overzicht dat de medewerkers van Sociom de afgelopen tijd voorbij hebben zien komen en hebben gebundeld. Het idee erachter is niet alleen informeren, maar ook inspireren en initiatieven met elkaar delen. Jullie vinden het overzicht als attachment bijgevoegd.
 
Mochten jullie vragen hebben voor Sociom, dan kunnen jullie Samantha Regeer (Buurtwerk Boxmeer en coördinator Vrijwilligerspunt Boxmeer) bereiken via: samantharegeer@sociom.nl of 06-13508839
 
Alvast een fijn en gezond weekend!
 
Met vriendelijke groet,

Andrea Rouland-van Boven
Coördinator wijk- en dorpsraden

Bron: Dorpsraad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Frans Broeder

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: