Zomeractiviteiten SWOGB

Publicatiedatum: Dinsdag 23 juni 2020
Zomeractiviteiten SWOGB
 
Het is de wens van de gemeente Boxmeer en de SWOGB dat er ook in de zomerperiode (juli/augustus) activiteiten aangeboden worden voor senioren. In deze zomermaanden liggen vele gangbare activiteiten/bijeenkomsten periodiek stil want het is vakantie. Familie, vrienden en kennissen gaan op vakantie, vaak in het buitenland. De zomervakantie is voor veel mensen (ook voor veel senioren) een periode van genieten en ontspannen. Maar helaas geldt dat niet voor alle senioren. Door omstandigheden zijn zij meer gebonden aan eigen huis en omgeving en met het wegvallen van activiteiten en het minder ontvangen van bezoek zijn minder bewegen en eenzaamheid juist grote nadelen. De SWOGB hoopt het zomeractiviteiten een kleine bijdrage te leveren aan het ondervangen van deze negatieve gevolgen. Belangrijk om te melden is dat alle senioren kunnen aansluiten, m.u.v. aquafit en dat er geen kosten aan verbonden zijn.
 
Maar het is nu de coronavirusperiode. Na maanden van stilstand worden de activiteiten weer beperkt opgestart. In juni worden buitenactiviteiten opgestart en eind juni wordt er beslist of in juli ook de binnen activiteiten zoals MBvO, Yoga en Fitness ook weer opgestart kunnen worden. De SWOGB heeft besloten dat de activiteiten in de maand juni ook onder de zomeractiviteiten vallen en dus dat alle senioren welkom zijn en gratis kunnen deelnemen. Een uitgelezen kans om kennis te maken met deze activiteiten.
 
Door docenten zijn momenteel de volgende activiteiten opgestart of gaan opgestart worden:
 
Dansen met een groep van 10 mensen (jongere ouderen) onder een overkapping van het Weijertheater. (Maria Lemmens)
Bewegen met een groep uit Maashees – Holthees/Smakt buitensport bij de voetbalaccommodatie in Holthees. Eventueel start van regulier activiteiten per 1 juli in Maashees. (Wilma Huijbers)
Vier groepen van 10 mensen met MBvO in het parkje bij de splitsing Spoorstraat/Molenweg in Vierlingsbeek. (Maerten Versteegen)
Aanbieden van yoga video. (Maerten Versteegen)
Medische gym start in het Weijerpark. (Jody Vallen)
In het buitentheater van de Weijer 4 groepen gym. (Noelle Kockelkorn)
Weer opstarten van aquafit in Holthees eind augustus. Herindeling groepen. Vooralsnog geen ruimte voor nieuwe leden. (Zwemschool Joke, Joke Janssen)
Op donderdag van 09.30 tot 12.30 Yoga in het Weijerpark met 2 groepen. (Josje Houben)
Buitengym/MBvO bij de Knillus in Vortum-Mullem op dinsdag van 14.00 tot 15.00 uur. (Dedde Hoekstra)
Yoga aan de Warmerveer in Vierlingsbeek 1 groep op dinsdag van 09.15 tot 10.15 uur.  Op woensdag van 09.00 tot 10.00 uur 1 groep in het Weijerpark. (Jolanda Moest)

Contact activiteiten van een dansgroep in Overloon. (Nellie Nabuurs)

In juli start van gym voor ouderen in de Kleppenburg in Oeffelt. (Lenie van Luijk)
Organiseren van een Koffie-uurtje voor groep MBvO in diverse kernen. 
 
De SWOGB beschikt momenteel niet over alle juiste data en tijden van de aangeboden activiteiten maar werkt er aan dit in een volgende berichtgeving wel te hebben.
Daarnaast zijn er wekelijks veranderingen in het aanbod van activiteiten doordat nieuwe initiatieven opgestart worden. Voor vragen en informatie verwijzen we naar:
Voor informatie www.swogb.nl of secretaris.swogb@gmail.com Ook kunt U contact opnemen met Sociom 0485-700500. Ook bij de plaatselijke coördinator van de seniorenactiviteiten kan informatie gevraagd worden.

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: