Wie verdient de Dr. Peelen Cultuurprijs of Stimuleringsprijs?

Publicatiedatum: Donderdag 02 juli 2020
Wie verdient de Dr. Peelen Cultuurprijs of Stimuleringsprijs?
Onze wereld is de afgelopen maanden sterk veranderd door het coronavirus. Ondanks deze verandering worden ook dit jaar de Dr.Peelen Cultuurprijs en -Stimuleringsprijs uitgereikt, beide voor bijzondere culturele prestaties in onze gemeente. Tot 1 oktober 2020 kunt u personen of organisaties voordragen op www.drpeelen.nl. Via de website heeft u binnen 10 minuten al een voordracht gedaan.
 
Wie komt in aanmerking?
Iedereen kan een persoon, vereniging of instelling voordragen die zich door één of meerdere bijzondere culturele activiteiten of initiatieven in de gemeente Boxmeer heeft onderscheiden. Het gaat er daarbij niet per se om wat in de afgelopen maanden heeft plaatsgevonden.
Wethouder Willy Hendriks-van Haren: “Cultuur is in veel opzichten het hart van onze gemeente. Ook in de afgelopen periode met zoveel beperkingen hebben we gezien hoe onze gemeenschap zich inzet om dit te koesteren. Iedereen die een culturele bijdrage levert, doet dit met passie en plezier. Door hen te nomineren laat u zien dat u dit waardeert. Dus: kent u iemand die de Dr. Peelen Cultuurprijs of Stimuleringsprijs verdient?”
 
Het college van B&W wil met deze prijzen haar waardering tonen voor degenen die zich inzetten op cultureel gebied. Om zo anderen te stimuleren dit ook te doen en het aanbod en de deelname aan cultuur in de gemeente Boxmeer te bevorderen. De winnaar krijgt een bronzen beeldje van dr. Peelen, vervaardigd door kunstenaar Sias Fanoembi. Ook krijgt de winnaar een geldbedrag van € 750,-. De Stimuleringsprijs is in 2015 ingesteld en is een stimulans voor een relatief nieuw initiatief op het gebied van cultuur en kunst in de breedste zin van het woord. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 250,-.

Uitreiking in 2021
De uitreiking zal in januari 2021 plaatsvinden. Het is nu nog niet duidelijk in welke vorm de uitreiking wordt georganiseerd. Daarover wordt later in het jaar meer duidelijkheid verschaft. Ondertussen nodigen wij u uit om een ander te nomineren via www.drpeelen.nl. We kijken uit naar uw inzendingen!
 
Volg Dr. Peelen Cultuurprijs & Stimuleringsprijs op Facebook voor meer nieuws.

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: