Start enquete nieuwe gemeente Land van Cuijk

Publicatiedatum: Vrijdag 13 november 2020
Start enquête nieuwe gemeente Land van Cuijk
 
Op maandag 16 november start een online enquête voor de inwoners van de toekomstige gemeente Land van Cuijk. Gevraagd wordt onder andere wat inwoners belangrijk vinden in hun dorp en hoe zij met de gemeente willen samenwerken. Deze enquête staat op www.gemeentelandvancuijk.nl.
 
De informatie die met de enquête wordt opgehaald, is onderdeel van het advies over het inrichten van de nieuwe organisatie aan de gemeenteraad en het management. Ook wordt deze ingezet om te kijken op welke manier inwoners hier verder over mee willen praten, denken en doen.
 
In oktober is de campagne gestart, waarin inwoners van een groot aantal dorpen van de gemeente Land van Cuijk vertellen waarom zij het belangrijk vinden mee te praten, te denken en te doen. Ook laten burgemeester Antoine Walraven en wethouder Bouke de Bruin weten waarom ze het belangrijk vinden dat inwoners meepraten –denken en -doen.
 
Burgemeester Antoine Walraven van de gemeente Mill en Sint Hubert: “We hebben gekozen om samen een grotere gemeente te vormen, omdat deze grootte ons meer slagkracht geeft. Maar vanaf het begin hebben we ook gezegd: we doen het op zo’n manier, dat de 29 dorpen centraal staan en we dicht bij onze inwoners blijven”.
 
Wethouder Bouke de Bruin, gemeente Boxmeer: “En dat betekent ook ruimte geven aan alle goede energie die er in dorpen en inwoners zit. We willen de nieuwe gemeente zo inrichten, dat er een goed klimaat is voor initiatieven van dorpen, verenigingen en individuele inwoners”. 
 
Inwoners die deze enquête invullen maken kans op leuke ‘echte’ Gemeente Land van Cuijk-prijzen. Eind december worden de prijswinnaars bekend gemaakt.
 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: