Bewegen blijft belangrijk

Publicatiedatum: Dinsdag 24 november 2020

In deze tijd kan of wil niet iedereen gebruik maken van het regulier bewegingsaanbod bij de SWOGB. Er worden door de overheid maatregelen getroffen, soms treft het bestuur maatregelen én er zijn ook senioren die de drukte liever niet opzoeken. Zij kiezen liever voor alternatieve activiteiten.
Belangrijk is dat u kiest wat bij u past én dat u in beweging blijft.
 
Alternatieve bewegingsactiviteiten in en rondom het huis
“Nederland in Beweging” voor als u redelijk goed mobiel bent: iedere dag op TV     NPO 1 om 10.15
“Beweeg mee” op TV bij Omroep Land van Cuijk: iedere dag om 10.30 en 15.30.Het aanbod is gericht op mensen die wat rustiger willen bewegen. En het kan ook op de stoel.
“De Ommetje app” van de hersenstichting, ontwikkeld met Erik Scherder. Elke dag een wandeling maken is goed voor je mentale en fysieke gezondheid. Je kunt er individueel gebruik van maken maar ook in groepsverband. Sommige docenten gebruiken het bijvoorbeeld met de groep. Wilma Huijbers, een bewegingsdocent: “Het gaat om de tijd die je aan een wandeling besteedt en niet om de afstand. En dat maakt het voor meer mensen toegankelijk. Met een groep geeft natuurlijk meer motivatie en beweegplezier.” Nieuwsgierig naar hoe het werkt? Googel maar eens naar www.hersenstichting.nl/ommetje. Heeft u hierbij hulp nodig, er is vast wel iemand in uw netwerk, die u hierbij kan helpen. 
“Samen bewegen is ook elkaar ontmoeten”

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: