Kerstpakketten voor eenzame ouderen

Publicatiedatum: Dinsdag 15 december 2020
Kerstpakketten voor eenzame ouderen
 
Vrijdag 11 december deelden sociaal werkers van Sociom maar liefst 200 kerstpakketten uit aan eenzame ouderen in de gemeenten Sint Anthonis, Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert.
 
De kerstpakketten kwamen van het Nationaal Ouderenfonds. Er kwam nog een kaart en een cadeautje van de Rotaryclub Cuijk bij en een presentje en een kaart van Sociom. Seniorenwerker Diny Kuppen: “De pakketten werden heel goed ontvangen. Helaas zijn veel ouderen eenzaam, zeker in deze coronatijd hakt dat er nog eens extra in. We bezoeken deze ouderen regelmatig voor een praatje. Ook bedenken we van alles om ze een hart onder de riem te steken en even wat afleiding te bezorgen. We hopen dat ook andere inwoners dit gaan doen. Vraag aan je buurman hoe het gaat, doe een (raam)spelletje met je buurvrouw, bied hulp aan of maak simpelweg een praatje.”
 
Online dorpsplein tegen eenzaamheid
Benieuwd wat jij kunt betekenen voor eenzame ouderen in jouw buurt? Kijk op www.eentegeneenzaamheid.nl of meld je aan op het online dorpsplein in jouw gemeente:
www.samencuijk.nl
www.samenmillensinthubert.nl
www.samensintanthonis.nl
www.samengrave.nl
www.onsthuus.nl (Boxmeer) 
Op deze website kun je hulp aanbieden of reageren op de vraag van iemand anders.
 
Over Sociom
Sociom is een brede organisatie voor sociaal werk en werkt voor de vijf gemeenten in het Land van Cuijk en voor de gemeente West Maas en Waal. Sociom is er voor iedereen, van jongere tot senior. De sociaal werkers van Sociom brengen mensen samen, ondersteunen waar nodig en zijn altijd in de buurt. Zie ook www.sociom.nl.

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: