Vrienden van het maasziekenhuis

Publicatiedatum: Woensdag 13 januari 2021
Virtual reality-bril voor kinderen tegen angst en pijn
 
Emoties als angst, verdriet en pijn zien we natuurlijk liever niet op de kinderafdeling van Maasziekenhuis Pantein. Maar wanneer ze toch voorkomen kunnen kinderverpleegkundigen en medisch pedagogisch zorgverleners een Virtual reality-bril inzetten om angst en pijn te bestrijden. De Vrienden van het Maasziekenhuis financieren twee brillen voor de duur van een jaar.
 
Door Wanda Laarakkers
 
Miriam Ebbers uit Vierlingsbeek is medisch pedagogisch zorgverlener op de kinderafdeling in het Maasziekenhuis Pantein. “Tijdens een pilot met de VR-bril zijn we met een kleine groep collega’s gaan kijken hoe deze precies werkt. Het is belangrijk dat we zelf goed weten hoe de bril werkt en wat deze kan. Langzaam raken meerdere verpleegkundigen ermee bekend.”
 
Sinds de samenwerking met de Maartenskliniek verblijven er regelmatig tieners op afdeling C4 van het Maasziekenhuis. Door de operaties die zij ondergaan verblijven zij veelal in bed. “Doordat we hen de VR-bril aan kunnen bieden wanneer zij angstig zijn of pijn hebben, gaan we met onze tijd mee. Jongeren zijn geïnteresseerd in de moderne techniek en gericht op de digitale wereld. Voor deze leeftijdsgroep is de bril het meest geschikt. Bij jongere kinderen is de scheidslijn tussen fantasie en werkelijkheid dunner. We bekijken zorgvuldig per kind of het iets toevoegt, en of het zinvol is. Als een kind het spannend vindt bloed af te nemen, dan kan deze de bril opzetten wanneer deze handeling verricht wordt.”

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: