Buurtbemiddeling

Publicatiedatum: Dinsdag 09 februari 2021
Je buren, je beste vriend in moeilijke tijden
 
Nu heel veel mensen thuis werken, leven we met z’n allen nog meer op elkaars lip. De ballen die veel mensen hoog moeten houden in deze tijden van coronacrisis, zijn niet mis: zelf thuis werken, en heel vaak samen met het hele gezin. Ouders moeten hun aandacht verdelen over de kinderen, begeleiding geven bij hun schoolwerk, zorgen voor voldoende afleiding en beweging. Dat wil wel eens leiden tot de nodige irritaties onderling, maar ook met de buren.
 
De eerste signalen van burenoverlast zijn er al: ouders die met hun kinderen binnenshuis een bootcamp houden op keiharde muziek, tot ergernis van de benedenburen die gek worden van het lawaai. Je hoeft er niet eens kinderen voor te hebben, om je eens lekker in het zweet te willen werken in je woonkamer op een opzwepende beat, nu alle sportfaciliteiten zijn gesloten.
 
Tips
Maar hoe ga je dan met elkaar om? Hiervoor zijn de nodige tips te geven, die onder normale omstandigheden ook gelden. Want nog meer dan anders, houd je je buren liever te vriend.
Groet je buren altijd vriendelijk in het voorbijgaan.
Vraag uit jezelf eens aan je buren of er iets is waar jij als buren rekening mee kan houden. Of ze zich bijvoorbeeld wel eens ergens aan storen zonder dat jij dat in de gaten hebt
Besef dat niet iedereen behoefte heeft aan (regelmatig) contact met buren. Respecteer het, wanneer uw buren laten blijken op zichzelf te zijn en niet ingaan op uw uitnodiging om samen koffie te drinken. Blijf wel vriendelijke groetenOp problemenmetjeburen.nl vind je deze tips.
 
Komen buren er samen echt niet uit, dan kunnen ze proberen een beroep te doen op buurtbemiddeling Land van Cuijk. Buurtbemiddeling zet haar werk voort, binnen de geldende richtlijnen van de overheid over corona en contact. Ook al kunnen we elkaar niet ‘live’ ontmoeten; we nemen telefonisch contact op, we luisteren en geven advies. Zodat we na versoepeling van de richtlijnen elkaar weer kunnen ontmoeten en om te tafel kunnen zitten.
 
Heeft u vragen of advies nodig?
Buurtbemiddeling Land Van Cuijk, Coördinator Froukje Drent
0485-700 500
06-13323073
froukjedrent@sociom.nl
info@buurtbemiddelinglvc.nl
www.buurtbemiddelinglvc.nl

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: