Vervoer door hulpdienst SWOGB voor vaccinatie tegen Covid-19

Publicatiedatum: Dinsdag 09 februari 2021
Vervoer door hulpdienst SWOGB voor vaccinatie tegen Covid-19            
 
Iedereen is of wordt binnenkort uitgenodigd voor de vaccinatie tegen
Cocid-19. De meeste senioren krijgen de uitnodiging van het RIVM met de vraag een afspraak te maken met de GGD. Sommige krijgen een uitnodiging en  vaccinatie van de huisarts. In de uitnodigingsbrief staat het adres van de priklocatie van waar u terecht kunt.  
 
In gemeente Boxmeer is nog geen priklocatie. Tot nu toe worden de vaccinaties buiten de gemeente zoals in Wijchen, Helmond en Veghel gepland. De meeste senioren kunnen het vervoer naar deze locaties in hun eigen netwerk regelen of gebruik maken van aangepast vervoer.
Er zijn echter ook senioren die geen of zo'n klein netwerk hebben, geen vervoer op maat hebben en/of taxikosten niet kunnen betalen. Hierdoor kan voor deze mensen het vaccineren buiten hun bereik liggen.
 
Het bestuur van de SWOGB wil voor deze groep mensen klaar staan, zodat ook deze senioren in de gelegenheid worden gesteld om zich te laten vaccineren.
Dit betekent dat de vrijwilligers van de hulpdiensten deze mensen gratis kunnen vervoeren. Wél onder de eerder gestelde voorwaarden/maatregelen: 1 persoon tegelijk vervoeren, met mondkapje en geen vervoer bij klachten.
 
Alleen samen krijgen we Corona onder controle!

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: