Werkbezoek Wopke Hoekstra aan MFA KNILLUS

Publicatiedatum: Maandag 01 maart 2021

Vanmiddag, 1 maart om stipt 18 uur, draaide de zwarte bolide van Wopke Hoekstra de parkeerplaats voor MFA KNILLUS op. Wopke Hoekstra, partijleider CDA bij de a.s. verkiezingen en huidig demissionair minister van Financien bracht een werkbezoek aan MFA KNILLUS. Na een dag vol bezoeken aan o.a. Tilburg, Veghel en Brainport Eindhoven, was Vortum-Mullem de laatste halte. In zijn kielzog Inge van Dijk (nr. 4 op de kieslijst) en - onverwacht meer erg welkom - Mona Keijzer (staatssecretaris nr. 7 op de kieslijst) alsook Erik Ronnes (dorpsgenoot en geduputeerde Noord-Brabant), Bouke van Vught (wethouder Boxmeer) en een aantal andere CDA-partijleden. Voor dit uitzonderlijke werkbezoek was toestemming verkregen voor een eenmalige beperkte openstelling van MFA KNILLUS.

In KNILLUS was er gedurende een sessie van ruim 1 uur (Coronaproof) een rondleiding door onze trots van Vortum-Mullem, een mooi gesprek samen met Ivonne van der Horst (vrz. MFA i.o. Langenboom) en Maarten Ebben (vrz. KNILLUS), een aantal interviews met regionale kranten en TV over met name de kleine dorpen én de inspiratie die er uit gaat van projecten als MFA KNILLUS en een pamflet welk werd overhandigd door Noud van Vught in het kader van KBO Brabant/Land van Cuijk en zorg voor ouderen in het algemeen en woningbouw voor ouderen in het bijzonder.

Al met al een bijzonder inspirerende avond waar Vortum-Mullem en KNILLUS zich, ondanks de C-beperkingen, echt van haar beste kant heeft laten zien aan een aantal kopstukken uit Den Haag én heeft kunnen toelichten wat écht belangrijk is voor leefbaarheid in kleinere kernen als Vortum-Mullem! In het fotoalbum van deze site staan een aantal foto's van dit bezoek (met dank aan Math Broeren).

Bron: MFA Knillus

Geplaatst door: Maarten Ebben

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: