Nieuwe bouwprojecten in de gemeente Boxmeer

Publicatiedatum: Zaterdag 10 juli 2021
Nieuwe bouwprojecten in de gemeente Boxmeer
 
 
Er staat qua bouwen veel op stapel in de gemeente Boxmeer. Zo zijn er tijdens de raadsvergadering op 8 juli besluiten genomen die woningbouw in Oeffelt, Rijkevoort en Boxmeer mogelijk maken.
 
Wethouder Peter Stevens: “bouwen, bouwen, bouwen! Dat is het motto. We gaan er al jaren vol voor met als doel dat in al onze dorpen gebouwd kan worden. Op dit moment hebben we alleen in Overloon helaas geen mogelijkheden, maar daar wordt hard aan gewerkt. Dat levert natuurlijk regelmatig uitdagingen op. Van beschermde dassen op beoogde terreinen, tot bezwaren van omwonenden. Maar we vinden er steeds een weg in. De woningvraag is immers hoog en de behoefte van mensen om in hun eigen dorp te kunnen blijven wonen groot”. 
 
In Oeffelt heeft de gemeente op het Brakels Eng grond aangekocht zodat hier gebouwd kan worden. Hier komen zo’n 58 kavels voor woningen voor onder andere starters, ouderen, middenhuur en mogelijk sociale huur. Het concept stedenbouwkundig plan wordt op woensdag 21 juli om 20:00 uur gepresenteerd in de Kleppenburg in Oeffelt. U kunt zich tot 18 juli aanmelden via www.boxmeer.nl. Vanwege de coronabeperkingen is aanmelden verplicht.
 
Voor Rijkevoort is het bestemmingsplan voor de derde uitbreiding van Achter de Molen goedgekeurd. Dit plan maakt de bouw van 16 halfvrijstaande en 14 vrijstaande woningen mogelijk.
 
In Boxmeer is woningbouw op het terrein aan de Burg. Verkuijlstraat/Bakelgeertstraat weer een stap dichterbij met de toezegging van een aanvullend krediet door de gemeenteraad. Het plan voorziet in 36 sociale huurappartementen van Mooiland, 4 tiny houses 23 koopwoningen en 22 koopappartementen. Ook heeft de gemeenteraad ingestemd met de reconstructie van de Burg. Verkuijlstraat inclusief de aanleg van een rotonde aan de Koorstraat. Zaterdag 24 juli is er van 13.00 tot 16.00 een inloopmiddag op het terrein aan de Bakelgeert- en Burg. Verkuijlstraat. Hier kunt u de concept ontwerpplannen voor de woningbouw en de verdere inrichting van de omgeving bekijken en vragen stellen aan medewerkers van de gemeente.
 
Wethouder Peter Stevens: “ook op andere plaatsen in de gemeente zit er het een en ander in de pijplijn. Zo liggen voor het plan Carmelveste aan het Titus Brandsmaplein in Boxmeer en Lange Heggen West in Beugen sinds 7 juli de ontwerpbestemmingsplannen ter inzage. Het gaat om 19 woningen voor Carmelveste  en in Lange Heggen West zijn 27 woningen mogelijk, 10 vrijstaande, 10 halfvrijstaande en 7 rijwoningen”.

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Jakobs - Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: