O.N.I. toont veerkracht tegen F.B.M. '68

Publicatiedatum: Zondag 01 augustus 2021
MAASHEES | Na de 3-0 nederlaag eerder deze zomer had O.N.I. nog iets recht te zetten tegen de Friet Boys. Na een moeizame eerste helft toonden de spelers van Vortum-Mullem veerkracht en wist het een punt mee terug te nemen: 2-2.

Guido Stevens ontbrak in de selectie. De allrounder moest bijkomen van zijn (noodgedwongen) invalbeurt van 8 minuten afgelopen week. Door diverse afmeldingen (waaronder sjaak afhaak Guido Hermans) was het ouderwets winkelen bij buurtclubs. Luuk en Nino (Volharding) en Jorn (Sambeek) wilden maar al te graag een wedstrijd bij O.N.I. ervaren, waarvoor dank. O.N.I. zou O.N.I. niet zijn door Thomas Peeters vijf minuten voor vertrek te strikken als vlagger. Met zijn vlag kon hij zijn luchtverkeerleidingskwaliteiten prima in stelling brengen. O.N.I. verscheen met de volgende elf aan de aftrap: Thomas Massop; Patrick Jacobs, Dave Jacobs, gastspeler Nino, Lucas Peeters; Chielian Jacobs, Thomas Rijn, Dennis Rühl; gastspeler Jorn, gastspeler Luuk en John Hendriks. Koen van Gaal en Joris de Haas begonnen op de bank.

O.N.I. liet in de eerste helft F.B.M. '68 voetballen en dat pakte verkeerd uit. De grote en brede spits van F.B.M. '68 profiteerde van een verkeerde kopbal en schoot met een hakbal de bal onder de voeten van keeper Thomas Massop. Niet veel later kopte dezelfde spits de 2-0 makkelijk tegen de touwen. O.N.I. creeërde weinig kansen. John Hendriks zag zijn schot vanuit een moeilijke hoek boven het doel eindigen.

In de rust werd het een en ander omgezet om F.B.M. '68 onder druk te zetten. De Friet Boys van Maashees dachten het klusje wel even met 10 man te kunnen klaren en kwamen na de 2-1 van gastspeler Luuk achter dat ze een speler op het veld mistte. O.N.I. verscheen door de omzetting veel vaker voor de goal van F.B.M. '68 en zag een vrije trap van gastspeler Nino rakelings over de kruising gaan. Daarnaast zag Thomas Rijn zijn schot gekeerd worden door de keeper. Via John Hendriks kwam O.N.I. op gelijke hoogte. Na een actie aan de linkerflank legde hij de bal op maat af voor gastspeler Luuk: 2-2. Daarna ging O.N.I. nog op zoek naar meer, maar voorzetten van Chielian Jacobs en Lucas Peeters vonden geen eindstation. Aan de andere kant hielden Thomas Massop, Koen van Gaal, Dave Jacobs en Patrick Jacobs de pot dicht waardoor het duel eindigde in 2-2 en er na afloop onder het genot van een goudgele rakker volop werd nagepraat over de wedstrijd in stadion De Vetbak. Aanstaande vrijdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma, O.N.I. speelt dan om 19:30 uur tegen De Zwarte Kapstok uit Vierlingsbeek. Dit vriendenteam is momenteel bezig aan een uniek trainingskamp (lees: zuipvakantie) voor deze wedstrijd!