Evenement ‘Megakermis’ gaat niet door

Publicatiedatum: Woensdag 18 augustus 2021
Evenement ‘Megakermis’ gaat niet door
 
Na goed overleg met de organisator is besloten dat de Megakermis, die van 10 t/m 26 september zou plaatsvinden op het industrieterrein Sterckwijck, niet door zal gaan. De haalbaarheid was doorslaggevend.
 
Het was al bekend dat het, gezien de korte beschikbare tijd, veel zou vergen voor de initiatiefnemer en de gemeente om voor dit grote evenement tot een vergunning te kunnen komen. Door een combinatie van noodzakelijke veiligheidsmaatregelen en onzekerheden omtrent de invulling van de kermis, is organisatie niet haalbaar bevonden.
 
Twijfel rondom kermissen in het land maakte het contracteren van grote attracties op zo’n korte termijn onzeker, met als gevolg dat er voor een groot deel van de beschikbare tijd geen definitieve indeling gemaakt kon worden. Dit bemoeilijkt het verder uitwerken van de veiligheids- en coronamaatregelen. Ook is het hierdoor onzeker of de Megakermis de attracties kan bieden die de naam belooft. Wethouder Willy Hendriks-van Haren: “We hebben er met elkaar alles aan gedaan om het evenement, dat we iedereen zo gunnen, door te kunnen laten gaan. We zijn het na goed overleg met elkaar eens dat het grote evenement door de omstandigheden en het tijdsgebrek niet haalbaar is.”
 
Of het evenement in de toekomst alsnog georganiseerd zal worden, is nog onbekend. Geadviseerd is om meer tijd te rekenen voor de organisatie en om kritisch te kijken naar een geschikte locatie.

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: