Kom naar de Land van Cuijk Foodtour!

Publicatiedatum: Woensdag 18 augustus 2021
Kom naar de Land van Cuijk Foodtour!

Stichting Een Goei Leven start aan het einde van de zomer met de eerste échte Land van Cuijk Foodtour. De Smaakwagen gaat alle 33 kernen langs met heerlijke hapjes en drankjes, dus ook jouw dorp komt aan de beurt! Het doel van de Foodtour is elkaar ontmoeten, praten over wat het leven hier fijn maakt - nu en in de toekomst - en genieten van (h)eerlijk eten. De Foodtour start op 27 augustus in Groeningen. Kijk wanneer we bij jou zijn op www.goeileven.nl. Dit wil je niet missen, toch?
 
Lokale chefkoks en leerlingen van de Leijgraaf gaan voor jullie koken. Het Land van Cuijk heeft namelijk veel lekkers en gezonds te bieden. Een Goei Leven ambassadeurs en boeren & telers van Boert Bewust komen gezellig mee, net als Verrassend Platteland van Cuijk. Ook verschillende bouwteams uit de nieuwe gemeente Land van Cuijk zullen aanwezig zijn.

De Foodtour is er om te luisteren naar jouw verhalen en ideeën, en om verbindingen te leggen. Een trots Land van Cuijk dat voorbereid is op de toekomst creëren we immers samen. Als extraatje zal in iedere kern onder alle aanwezigen een mooi pakket met lokale producten verloot worden. Iedereen ontvangt daarvoor een lot. Aan het einde van de Foodtour wordt uit al deze loten ook een ballonvaart voor 4 personen getrokken.
 
Een Goei Leven
‘Een Goei Leven’ is een samenwerking van ondernemers, organisaties, verenigingen, onderwijsinstellingen en gemeenten in het Land van Cuijk. Ze werken samen om onze regio op de kaart te zetten en dingen snel en doeltreffend te doen. In het Land van Cuijk kunt u heerlijk én eerlijk eten, want alles wat we nodig hebben is dichtbij. Het doel is om het Goeie Leven in het Land van Cuijk vast te houden en waar mogelijk te versterken voor jong en oud en om onze trots te delen. Misschien kunnen we je tijdens de Foodtour enthousiasmeren om voor jouw dorp of kern ambassadeur van Een Goei Leven te worden!
 
 
Bouwteams
Om als nieuwe en grote gemeente Land van Cuijk dichtbij de inwoners te blijven, wordt er gewerkt aan kernendemocratie. Een manier om straks meer samen te werken met de inwoner. De bouwteams vormen een eerste stap in die richting. Iedere kern heeft een eigen bouwteam. Dit is een divers samengestelde groep van 5 tot 16 inwoners, opgericht door de wijk- of dorpsraad. Zij werken (dit jaar) samen aan een KernenCV voor jouw wijk of dorp. In het KernenCV leest de nieuwe gemeenteraad straks waar jouw kern goed in is én wat er beter kan. Kijk voor meer informatie op ons.landvancuijk.nl. Een Goei Leven heeft de bouwteams uitgenodigd om – als zij dat willen en daartoe in de gelegenheid zijn – op de Foodtour met inwoners in gesprek te gaan. Een aantal van hen heeft al laten weten aanwezig te zijn.
 

 
Agenda
Heb jij wel zin in een uitje dichtbij huis? Wil je proeven van een goeie sfeer en lekkere lokale hapjes?
Of ben je benieuwd of het bouwteam van jouw dorp aanwezig is? Je bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op de Land van Cuijk Foodtour! Check de agenda wanneer de Smaakwagen bij jou in de buurt is op www.goeileven.nl of facebook.com/goeileven
 
 
Mogelijk gemaakt door
De Foodtour Land van Cuijk is mede mogelijk gemaakt door de community Leefbaarheid in Dorpen, onderdeel van de Regiodeal Noordoost Brabant. Leefbaarheid in Dorpen ondersteunt, versnelt en vermenigvuldigt initiatieven van onderop door kennis en ervaring te delen. Volg ons op Facebook!
Ook Sociom draagt een steentje bij. 

Bron: Dorpsblad Vortum-Mullem

Geplaatst door: Marjan Versteegen

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: